Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Ο Καμίνης κήδεψε χθες την δημοκρατία σε τούτη την πλατεία!



Η εντολή ήταν ρητή: H πλατεία πρέπει να αδειάσει, με κάθε τρόπο! Η πρώτη απόπειρα στις 29 Ιουνίου
, παρότι αιματοκύλησε την πλατεία, δεν πέτυχε. Η δεύτερη, λοιπόν, έπρεπε να είναι και η οριστική.
Οι δημοκρατικές φωνές ενοχλούν, ιδίως όταν η δημοκρατία μιας χώρας τίθεται υπό σοβαρή αμφισβήτηση. Σε ένα κράτος, που οι πολιτικοί του επικαλούνται τα τανκς και τα ματ μπουκάρουν νύχτα, επειδή η παραμονή στην πλατεία ελεύθερων πολιτών κρίνεται παράνομη, δεν νομίζουμε ότι μπορεί κανείς εύκολα να μιλάει ακόμα για δημοκρατία…
Και ποιος καλύτερος εκτελεστής αυτής της «χουντικής» απόφασης; Ποιος άλλος από τον ευαισθητοποιημένο κοινωνικά, Δήμαρχο μας, τον κ. Γιώργο Καμίνη.
Και επειδή όλα τα «νόμιμα πραξικοπήματα» ανέκαθεν γίνονται με το φως της… νύχτας. Ώρα 4.30 τα ξημερώματα, τα ΜΑΤ μπουκάρουν και «πετάνε» έξω τους αγανακτισμένους από την πλατεία Συντάγματος. Φωνές, διαμαρτυρίες και αρκετά «Ντροπή σας! Με ποιο δικαίωμα;» ακούγονται από τους ειρηνικούς αγανακτισμένους, που είχαν κατασκηνώσει για περισσότερους από δύο μήνες στην πλατεία, διαμαρτυρόμενοι για την εξαθλιωτική οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, όπως συμβαίνει, άλλωστε, και σε τόσες άλλες χώρες του κόσμου.
Τίποτα, όμως, δεν μοιάζει ικανό να φτάσει στα αυτιά του Εισαγγελέα Δημάρχου. Η αστυνομία ισχυρίζεται ότι δεν υπήρξε βία. Δυστυχώς, δεν είναι ακριβώς έτσι… Όλα στο φως της νύχτας, όλα κρυφά, όλα μεθοδευμένα.
Αποστολή εξετελέσθη! Η πλατεία καθάρισε. Δεν έχει ούτε σκηνές, ούτε αγανακτισμένους. Έχει μόνο έναν Δήμαρχο υπερήρωα-ράμπο, που από το πρωί δέχεται συγχαρητήρια από τους συναδέλφους του για την πολύ επιτυχημένη αποστολή του. Έναν Δήμαρχο, μονίμως απών από την πόλη του, ο οποίος επιστρατεύεται και εμφανίζεται μόνο για να «καθαρίσει», ως άλλος εκδικητής.
Συγχαρητήρια, κ. Καμίνη, η πλατεία καθάρισε από τους αγανακτισμένους, που τόσο πολύ ενοχλούσαν εσάς προσωπικά και την εικόνα της χώρα μας. Δυστυχώς, όμως, η δυσοσμία παραμένει και είναι πολύ έντονη… Και δεν προέρχεται πλέον από τους αγανακτισμένους, αλλά από εσάς. Και ξέρετε γιατί; Γιατί, σήμερα, καταλύσατε κάθε έννοια δημοκρατίας, στην χώρα στην οποία γεννήθηκε! Συγχαρητήρια, κ. Καμίνη, κατακτήσατε επάξια μια θέση στα μαύρα κατάστιχα στης ιστορίας μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...