Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

"Ασυναγώνιστος" Τζόκοβιτς



Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατέκτησε το Αυστραλιανό Όπεν, επικρατώντας σε πέντε σετ του Ράφα Ναδάλ. Ο Ισπανός έχασε για έβδομη σερί φορά από τον Σέρβο.


Στο ματς του αιώνα (Γουίμπλεντον 2008) νίκησε ο Ράφα Ναδάλ, στον μεγαλύτερο σε διάρκεια τελικό Grand Slam επικράτησε ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Ναδάλ δοκίμασε το ίδιο... πικρό φάρμακο που είχε... σερβίρει στον Ρότζερ Φέντερερ.

Ο Τζόκοβιτς, Νο1 στον κόσμο νίκησε 5-7, 6-4, 6-2, 6-7 (5-7), 7-5 τον Ράφα Ναδάλ στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν σε πέντε ώρες και 53 λεπτά!

Το 1988 ο τηλεσχολιαστής σήμερα στο Eurosport, Σουηδός Ματς Βιλάντερ είχε νικήσει τον τωρινό προπονητή του Άντι Μάρεϊ, Ίβαν Λεντλ στη Νέα Υόρκη σε τέσσερις ώρες και 54 λεπτά. Το... ρεκόρ καταρρίφθηκε με το σκορ στο 2-2 στο πέμπτο σετ.


Οι τελευταίοι κρίσιμοι πόντοι στο 5ο σετ

Ο Τζόκοβιτς είναι ο άξιος 100ος νικητής του Αυστραλιανού Όπεν και πήρε εξαντλημένος το τρόπαιο από τα χέρια του θρυλικού Ροντ Λέιβερ. Έφτασε τις τρεις νίκες στη Μελβούρνη και τις πέντε στην καριέρα του. Κι όσο κι αν φαίνεται απίθανο, ο Τζόκοβιτς του 2011 μπορεί να είναι καλύτερος από εκείνον το 2010! Απλά "υπερηχητικός".



'Αξιος νικητής θα μπορούσε να ήταν και ο Ναδάλ που... σηκώθηκε από τους νεκρούς στο τέταρτο σετ, ωστόσο για έβδομη συνεχόμενη φορά σε τελικό, ηττήθηκε από τον κακό του δαίμονα. Το κακό είναι ακόμα μεγαλύτερο!

Έχασε σε τρίτο συνεχόμενο τελικό Grand Slam από τον Τζόκοβιτς, αρνητικό ρεκόρ στο επαγγελματικό τένις και... ταιριαστά θα επιχειρήσει να ισοφαρίσει το ρεκόρ των 11 Grand Slam τίτλων του Μπγιορν Μποργκ στο Ρολάν Γκαρός, μιας και ο Σουηδός δεν έδωσε ποτέ σημασία στο Αυστραλιανό Όπεν. Εκτός κι αν τον προλάβει ο Τζόκοβιτς για το "Nole Slam".
Στην απονομή ο νικητής... καταράστηκε τον Ναδάλ, αφού ευχήθηκε "να δώσουμε κι άλλα τέτοια ματς στο μέλλον, περισσότερους τελικούς". "Καλύτερα όχι", θα σκέφτηκε ο Ναδάλ.



Ο αγώνας

Μετά από ένα κακό πρώτο σετ (5-7) ο Τζόκοβιτς με "μπανταρισμένα" και τα δύο πόδια, βρήκε ρυθμό και πήρε τα δύο επόμενα για να προηγηθεί με 2-1 σετ. Πήγαινε για τη νίκη στο τέταρτο σετ, ωστόσο ξύπνησε το "θηρίο".

Ο Ναδάλ βρέθηκε πίσω στο σκορ με 40-0 στο όγδοο γκέιμ του τέταρτου σετ. Με μοναδικό τρόπο αφαίρεσε και τις τρεις ευκαιρίες που είχε ο Τζόκοβιτς και εμπόδισε τον αντίπαλο του από το να σερβίρει για την κατάκτηση του τίτλου. Η βροχή που ξέσπασε έφερε διακοπή 10 λεπτών μέχρι να σκουπιστεί η "Rod Laver Arena" και να κλείσει η οροφή.

Με δυνατό σερβίς ο Ναδάλ οδήγησε τον τελικό σε τάι μπρέικ, το πρώτο στους 30 αγώνες που έχουν δώσει. Στο πέμπτο σετ ο Ναδάλ έκανε το break και βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 4-2. Ωστόσο ο Τζόκοβιτς που έμοιαζε "διαλυμένος" βρήκε τρόπο να αντιδράσει, έκανε break για να περάσει μπροστά με 6-5 και ευχαρίστησε τον Θεό, όταν το φιλέ στέρησε από τον αντίπαλο του μια ευκαιρία να πάρει το ματς.



Ο Ναδάλ θα έχει περισσότερες από 20 ώρες στη διάθεση του για να... παίξει ξανά τον αγώνα στο κεφάλι του και να διαπιστώσει για ποιο λόγο έπαθε αυτό το black out που του στέρησε τον τίτλο.



Ο πόντος του τελικού ανήκει στον Ναδάλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...