Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

"Περίεργη" ετοιμότητα των Patriot στην Τουρκία!





"Κάτι δεν πάει καλά στην όλη υπόθεση" αναφέρει έμπειρος Έλληνας στρατιωτικός
Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα (επιτέλους) και υπό τον πλήρη επιχειρησιακό έλεγχο του ΝΑΤΟ είναι σήμερα από τις 10:00 το πρωί τοπική ώρα η πρώτη από τις δύο συνολικά Αμερικανικές πυροβολαρχίες των αντιαεροπορικών/αντιβαλλιστικών κατευθυνομένων βλημάτων Patriot PAC-3, που έχει αναπτυχθεί στην πόλη Γκαζντιαντέπ της Νοτιοανατολικής Τουρκίας, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.


Η επιχειρησιακή ετοιμότητα της πρώτης Αμερικανικής μονάδος Patriot ήλθε μετά από σημαντική καθυστέρηση ενός περίπου 10ημέρου, λόγω «προβλημάτων της Τουρκικής γραφειοκρατίας» όπως ήταν η επίσημη αιτιολογία, σε σχέση με τις αντίστοιχες μονάδες των Ολλανδικών και Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων, που αναπτύχθηκαν επίσης στην ίδια ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Τουρκίας εδώ και ένα δεκαήμερο, μετά από σχετικό αίτημα της Άγκυρας προς το ΝΑΤΟ και ομόφωνη θετική συμμαχική απόφαση.

Η είδηση αυτή αναγγέλθηκε επίσημα σήμερα τόσο από τον εκπρόσωπο του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου Ταγματάρχη Cengiz Alabacak, όσο και από τον Αμερικανό Συνταγματάρχη Steve Richmond της 10ης Διοικήσεως Αεροπορικής και Πυραυλικής Αμύνης του Αμερικανικού Στρατού, αλλά και το ίδιο το ΝΑΤΟ με σχετικό δελτίο τύπου.

Πάντως βλέποντας τις φωτογραφίες που παρουσίασε το ίδιο το ΝΑΤΟ, σοβαρά ερωτηματικά προκαλεί η εμφάνιση των συστημάτων, αλλά και ο εξαιρετικά «ερασιτεχνικός» τρόπος τάξεως της πυροβολαρχίας που είναι πολύ «συγκεντρωτικός» και πέρα από τα ίδια τα εγχειρίδια του ΝΑΤΟ. Χαρακτηριστικώς φίλος στρατιωτικός που είδε άλλα οχήματα έλξεως (τράκτορες), κάνιστρα βλημάτων κ.λπ. με παραλλαγή ερήμου και άλλα με παραλλαγή κεντρικής Ευρώπης, καθώς και τη «συναρμολόγηση» κανίστρων διαφορετικής παραλλαγής (ερήμου-Ευρώπης) μας έλεγε χαρακτηριστικώς ότι «Κάτι δεν πάει καλά στην όλη υπόθεση. Σαν να τα έχουν ΄΄μαζέψει’’ εκτάκτως από όλο τον κόσμο φαίνεται και σίγουρα δεν πρόκειται για μία ακέραια μονάδα».
Λ.Σ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...