Απεδεσμεύθησαν, προσφάτως, έγγραφα της αγγλικής αποικιοκρατίας από το κρατικό αρχείο του Λονδίνου. Όχι πως θα μαθαίναμε εκείνα που από πολλά χρόνια είχαμε καταλάβει και πιστεύαμε, αλλά τώρα υπήρχαν και άλλες αποδείξεις, για έναν ανόητο και ευκολόπιστο λαό που
ακολούθησε και ακολουθεί τους νεκροθάφτες του, χωρίς να θέλει να ακούσει και να μάθη. Παραθέτουμε αποσπάσματα των κειμένων:
Καραμανλής – Μακάριος
Το 1958, στις 19 Σεπτεμβρίου, ο κυβερνήτης της Κύπρου Σέρ Χιού Φούτ, ενημέρωνε το γραφείο αποικιών στο Λονδίνο, ότι η βουλευτής των εργατικών Μπάρμπαρα Κας, που έφθασε στην Κύπρο στις 17 Σεπτεμβρίου, αφού είχε ειδεί τον Μακάριο στην Αθήνα, τον είχε πει τα εξής: «Μου είπε ότι ο Μακάριος της είπε, πως θα υποστήριζε μίαν ανεξάρτητη Κύπρο και μπορούσε να προβή σε δημόσια δήλωση πολύ σύντομα, αποκηρύσσοντας την ένωσιν. Είπε (η Μπάρμπαρα), ότι ο Καραμανλής, ήταν κατενθουσιασμένος όταν του το είπε και της είπε, πως αν ο Μακάριος προέβαινε σε τέτοια αποκήρυξη της Ενώσεως και υπέρ ανεξαρτησίας για την Κύπρο, η ελληνική κυβέρνηση θα ανακοίνωνε αμέσως την υποστήριξή της για την δήλωση!!!».
«…ο Μακάριος φάνηκε να αντιλαμβάνεται την ανάγκη απομάκρυνσης του Γρίβα από το νησί, όμως σκεφτόταν ότι ο τελευταίος ίσως να ήταν απρόθυμος να φύγει με τόσους πολλούς από τους συνεργάτες ήδη στις φυλακές…… Διερωτάτο κατά πόσο μπορούσε κάτι να γίνει για αυτό, αλλά δεν πήρε απόκριση από τον Αμερικανό πρέσβη».
Άγγλοι – διχοτόμηση
Οι Βρετανοί σχεδίασαν τα πράγματα να κυλήσουν με συγκεκριμένη σειρά.
Το 1957 σχεδόν 20 χρόνια πριν από την εισβολή οι Άγγλοι ανέλυσαν πως θα βολέψει καλύτερα την Τουρκία η διζωνικότητα, την οποία τώρα, προωθεί η δική μας πλευρά.
…καλύπτουν και άλλες πτυχές όπως η βρετανική προώθηση της διχοτόμησης, η σκέψη ανάγκης τουρκικού εποικισμού στο νησί… η ανταλλαγή περιουσιών…
Άγγλοι και Αμερικάνοι
Ο μόνιμος αντιπρόσωπος του Ηνωμένου Βασιλείου στα Ηνωμένα Έθνη, η PiersonDixon, με επιστολή του προς τον Sir William Hayter του Φόρεϊν Όφις στις 21 Ιουνίου 1957, σημείωνε μεταξύ άλλων: «… Νιώθω υποχρεωμένος να προειδοποιήσω ότι η πολιτική διχοτόμησης στην Κύπρο πιθανότατα να αντιμετωπίσει δυσκολίες, εκτός και αν εξασφαλίσουμε την εκ των προτέρων συμφωνία των Αμερικανών ότι θα μας υποστηρίξουν πλήρως».
Άγγλοι και Τούρκοι
Η πολιτική της Βρετανίας ήταν και παραμένει διχοτομική για το νησί ως τελική λύση, όπως επιθυμούσε από το 1955 η Τουρκία και όπως υποσχέθηκαν στην Τουρκία με τη δήλωσή τους της 19ης Δεκεμβρίου 1956 από τη Βουλή των Κοινοτήτων, βάσει των μυστικών συμφωνιών που έκανε στην Κωνσταντινούπολη ο υπουργός Αποικιών με την τουρκική κυβέρνηση στις 16 Δεκεμβρίου 1956.
Αυτά τα ολίγα από τα δημοσιευθέντα αρχεία του Φόρεϊν Όφις που ποια δεν αφήνουν τίποτα που να μας κάνει να απορούμε! ΟΜΩΣ, τίποτα δεν θα μπορούσε να γίνει από τα όσα έγιναν, εάν οι πολιτικοί της Ελλάδος δεν έσπευδαν ασμένως και δουλικώς να υπηρετήσουν όλα αυτά τα προδοτικά για το έθνος μας σχέδια, που η σιχαμένη αγγλική φυλή (εν προκειμένω), πλήρως υποδουλωμένη στις Στοές και τον Σιωνισμό έθετε προγραμματισμένα σε εφαρμογή.
Όσο για τον αρχιερέα της διαπλοκής της πολιτικής ζωής της Ελλάδος και μαστροπό του κάθε πολιτικού ήθους Κωνσταντίνο Καραμανλή, θα ακολουθήσει μακροσκελές, από ετών, δημοσίευμα αφορά την ζωή του τέρατος αυτού, που ο προορισμός του ήταν η απομείωση κάθε εθνικής ικμάδας και ο περιορισμός τελικώς, της ελληνικής πατρίδος σε μίζερο και αναξιοπρεπές κρατίδιο, αδύναμο και ασήμαντο ανάμεσα στα έθνη της γης!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου