Δοκιμάστε χριστουγεννιάτικα σχέδια και στολίστε τα μπισκότα σας με φοντάν, ξηρούς καρπούς, κομματάκια σοκολάτας, γλάσο, άχνη, τρούφα και οτιδήποτε άλλο μπορείτε να σκεφτείτε.
Υλικά
250 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
2 μεγάλα αυγά
1/2 κουταλάκι του γλυκού φυσικό εκχύλισμα βανίλιας
500 γραμμάρια άσπρο αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
250 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
2 μεγάλα αυγά
1/2 κουταλάκι του γλυκού φυσικό εκχύλισμα βανίλιας
500 γραμμάρια άσπρο αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς στο θερμό αέρα.
2. Στρώστε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί.
3. Χτυπήστε με το μίξερ μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι το μείγμα να είναι ελαφρύ και αφράτο.
4. Προσθέστε τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίστε το χτύπημα.
5. Κοσκινίστε μαζί το αλεύρι και το baking powder σε ένα ξεχωριστό μπολ και μετά προσθέστε τα στο μείγμα του βουτύρου.
6. Αλευρώστε λίγο τα χέρια σας και ζυμώστε τη ζύμη σε μια μπάλα.
7. Χωρίστε τη στα δύο, τυλίξτε τη με σελοφάν και βάλτε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα.
8. Αλευρώστε μια επιφάνεια και ανοίξτε την μπάλα σε πάχος περίπου ενός κέρματος.
9. Κόφτε τη στα σχήματα που θέλετε, βάλτε τα μπισκότα στο ταψί με το αντικολλητικό χαρτί και ψήστε για 12 περίπου λεπτά (μέχρι να ροδίσουν).
10. Αφήστε τα να κρυώσουν και ξεκινήστε τη διακόσμηση.
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς στο θερμό αέρα.
2. Στρώστε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί.
3. Χτυπήστε με το μίξερ μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι το μείγμα να είναι ελαφρύ και αφράτο.
4. Προσθέστε τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίστε το χτύπημα.
5. Κοσκινίστε μαζί το αλεύρι και το baking powder σε ένα ξεχωριστό μπολ και μετά προσθέστε τα στο μείγμα του βουτύρου.
6. Αλευρώστε λίγο τα χέρια σας και ζυμώστε τη ζύμη σε μια μπάλα.
7. Χωρίστε τη στα δύο, τυλίξτε τη με σελοφάν και βάλτε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα.
8. Αλευρώστε μια επιφάνεια και ανοίξτε την μπάλα σε πάχος περίπου ενός κέρματος.
9. Κόφτε τη στα σχήματα που θέλετε, βάλτε τα μπισκότα στο ταψί με το αντικολλητικό χαρτί και ψήστε για 12 περίπου λεπτά (μέχρι να ροδίσουν).
10. Αφήστε τα να κρυώσουν και ξεκινήστε τη διακόσμηση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου