Υλικά για 5-6 άτομα
- 1,2 κιλά χοιρινό από πλάτη κομμένο σε μερίδες
- 2 μεγάλες σελινόριζες
- 650 γραμ κλαράκια σέλινο όσο γίνεται πιο χοντρά
- 4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 2 κουτ σούπας πελτέ
- 1 νεροπότηρο ελαιόλαδο
- 1 νεροπότηρο λευκό κρασί
- Χυμό από 1 λεμόνι
- Αλάτι, πιπέρι
Καθαρίζετε και παστρεύετε τις σελινόριζες και τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια. Κάνετε το ίδιο και με τα κλαράκια του σέλινου.Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε. Ρίχνετε μέσα τα φρέσκα και τα ξερά κρεμμύδια. Ανακατεύετε. Ρίχνετε το χοιρινό και σοτάρετε ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ροδοκοκκινίσει το κρέας. Σβήνετε με το λευκό κρασί και μαγειρεύετε για περίπου 15 λεπτά. Ρίχνετε μέσα τη σελινόριζα και τα χοντροκομμένα σέλινα. Διαλύετε τον πελτέ σε 1 νεροπότηρο νερό και τον ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα. Αλατίζετε, πιπερώνετε και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα και μέχρι το κρέας να γίνει τρυφερό και να πήξει η σάλτσα. Σβήνετε με το χυμό λεμονιού και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου