Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Αυστραλός για έξι γραμμάρια κάνναβης στην Ινδονησία Ένα βήμα πριν τη φυλακή 14χρονος τουρίστας στην Ινδονησία

Για περίπου έξι γραμμάρια κάνναβης συνελήφθη ένας 14χρονος Αυστραλός στην Ινδονησία, ο οποίος βρισκόταν σε διακοπές με τους γονείς του.
Συγκεκριμένα ο έφηβος από το Nιουκάστλ της Νέας Νότιας Ουαλίας, πήγε για κολύμπι στο Μπαλί και συνελήφθη από την τοπική αστυνομία με περίπου 6 γραμμάρια χασίς στις τσέπες του. Ο ίδιος ο νεαρός υποστηρίζει πως το είχε αγοράσει από έναν ντόπιο, ο οποίος του είχε παραπονεθεί ότι δεν έχει φάει για μέρες, ενώ το ποσό της συναλλαγής αντιστοιχούσε σε $28 περίπου.

Ο έφηβος κρατείται σε αστυνομικό τμήμα και όπως αναφέρεται είναι σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση. Σε απόγνωση βρίσκονται οι γονείς του, οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να επιτύχουν την αποφυλάκισή του. Ο Αυστραλός υπουργός Εξωτερικών, Κέβιν Ραντ, καταβάλλει έντονες, αλλά διακριτικές προσπάθειες, για να πετύχει την απελευθέρωση του. Διαβεβαιώνει ότι έχει δώσει εντολή στον πρέσβη της Ινδονησίας να θέσει το θέμα στην κορυφή των προτεραιοτήτων του. Από την άλλη πλευρά, αρνείται να κάνει σχόλια για τους νόμους της γειτονικής χώρας.

Αν, ο ανήλικος κριθεί ένοχος διακίνησης ή χρήσης ναρκωτικών, ενδέχεται να καταδικαστεί σε φυλάκιση από δύο μέχρι έξι ετών. Στο Ντενπασάρ, να σημειωθεί, δεν υπάρχει ιδιαίτερη αντιμετώπιση των ανηλίκων ούτε σε επίπεδο δικαιοσύνης, ούτε σε επίπεδο σωφρονιστικού συστήματος. Δικάζονται στα κανονικά δικαστήρια και κλείνονται στα ίδια κελιά με τους ενήλικες.

Θύελλα αντιδράσεων πάντως έχει προκαλέσει το γεγονός ότι τα ΜΜΕ στην Αυστραλία δημοσιοποίησαν το όνομα του εφήβου, αν και αυτό απαγορεύεται από το νόμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...