Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Χοιρινά μπριζολάκια με πάστα πιπεριάς (Romesco)



Xoirina-mprizolakia
Για την πάστα πιπεριάς: Ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε τους σπόρους από τις ψητές πιπεριές. Τις βάζουμε στο μπλέντερ, προσθέτουμε το σκόρδο, τα αμύγδαλα, το μαϊντανό, το ξίδι, το μπούκοβο και αλάτι.
Τα χτυπάμε να γίνουν πάστα. Λίγο λίγο προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Αν είναι το μείγμα πολύ αραιό προσθέτουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά. Διατηρούμε την πάστα στο ψυγείο.

Ανάβουμε τη φωτιά. Βάζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ολόκληρα σε μπολ, τα περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα πασπαλίζουμε με αλάτι. Αλατοπιπερώνουμε τα χοιρινά μπριζολάκια και τα ψήνουμε στη σχάρα για 5΄. Τα αναποδογυρίζουμε και βάζουμε στη σχάρα και τα ολόκληρα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ψήνουμε τα μπριζολάκια για 5΄-6΄ επιπλέον για μέτριο ψήσιμο.

Τα μεταφέρουμε σε πιατέλα με τα ψητά κρεμμύδια και την πάστα πιπεριάς.

μερίδες 6
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 12 λεπτά

 Υλικά


  • χοιρινά μπριζολάκια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • 10-12 φρέσκα κρεμμυδάκια ολόκληρα
  • Για την πάστα πιπεριάς:
  • ψητές κόκκινες πιπεριές
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 1/4 φλ. τσαγιούκαβουρντισμένα αμύγδαλα
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • 1/2 κ.γλ. μπούκοβο
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • Λίγη φρυγανιά (προαιρετικά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...