Φτιάξτε μπεκρή μεζέ και καλέστε τους φίλους σας για τσίμπημα και κρασάκι!
Υλικά
- 1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μικρές μπουκιές
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
- 500 γραμμ. ψιλοκομμένα ντοματάκια
- 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
- 1 πρέζα κύμινο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε σε μέτρια φωτιά το κρέας για 5΄-6΄. Προσθέτουμε στο τηγάνι την πιπεριά και το σκόρδο και τα αφήνουμε να λαδωθούν, για 2΄ περίπου. Σβήνουμε με το κρασί.
2. Προσθέτουμε στο τηγάνι τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο.
3. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 25΄, μέχρι να μείνει με λίγη σάλτσα μελωμένη.
μερίδες 5
Χρόνος Προετοιμασίας 5 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 30 λεπτά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου