Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Μπεκρή µεζέ

Bekri-mezeΦτιάξτε μπεκρή μεζέ και καλέστε τους φίλους σας για τσίμπημα και κρασάκι!




 Υλικά


  • 1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μικρές μπουκιές
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 500 γραμμ. ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 πρέζα κύμινο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι










1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε σε μέτρια φωτιά το κρέας για 5΄-6΄. Προσθέτουμε στο τηγάνι την πιπεριά και το σκόρδο και τα αφήνουμε να λαδωθούν, για 2΄ περίπου. Σβήνουμε με το κρασί.

2. Προσθέτουμε στο τηγάνι τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο.

3. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 25΄, μέχρι να μείνει με λίγη σάλτσα μελωμένη.

μερίδες 5
Χρόνος Προετοιμασίας 5 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 30 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...