Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Και σε υβριδική έκδοση η νέα Porsche 911

Και σε υβριδική έκδοση η νέα Porsche  911

Δεν θα αλλοιωθεί η φιλοσοφία του αυτοκινήτου

Προσαρμοζόμενη στα σημεία των καιρών, η Porsche εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να εντάξει στη γκάμα της νέας γενιάς της 911 και μια υβριδική, ακόμα και plug-in, έκδοση.

Δεν πρόλαβαν καλά-καλά να σβήσουν τα φώτα της φετινής έκθεσης της Φρανκφούρτης και στην Porsche ήδη αξιολογούν το ενδεχόμενο η νέα γενιά της 911 να διαθέτει και υβριδική έκδοση. Σε συνέντευξή του ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής εταιρείας, κ. Matthias Muller, επιβεβαίωσε αυτήν την είδηση λέγοντας πως «συζητιέται αν αυτή η τεχνολογία θα είναι διαθέσιμη στη 911».



Σε κάθε περίπτωση, όλες οι ενδείξεις συνηγορούν πως μια υβριδική 911 θα είναι γεγονός, ίσως όχι άμεσα, αλλά σίγουρα στο κοντινό μέλλον. Άλλωστε, υπάρχουν ήδη υβριδικές παραλλαγές τόσο της Cayenne όσο και της Panamera, ενώ το επερχόμενο super car 918 Spyder θα είναι και αυτό υβριδικό.

Οι λάτρεις της 911 δε θα πρέπει να φοβούνται πως το γεγονός αυτό θα αλλοιώσει τη φιλοσοφία του οχήματος, καθώς η Porsche έχει ήδη φτιάξει μια υβριδική 911 στην υπάρχουσά της γενιά, η οποία δεν είναι άλλη από την αγωνιστική GT3-R Hybrid, η οποία συμμετείχε στον 24ώρο αγώνα αντοχής του Nürburgring. Βλέπετε, οι αγώνες είναι ο καλύτερος τρόπος δοκιμής τεχνολογιών που θα περάσουν στη συνέχεια στην παραγωγή. Έτσι, παίρνουμε μια πρόγευση της τεχνολογίας που θα φέρει η υβριδική 911, καθώς η GT3-R Hybrid, η φέρει δύο ηλεκτρικά μοτέρ, το καθένα από τα οποία αποδίδει 100 ίππους, οι οποίοι προστίθενται στους 470 που παράγει το 6κύλινδρο V6 boxer μοτέρ βενζίνης.



Πηγή: autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...