Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Σέσι Γραμματικού Σε πύρινο κλοιό και σήμερα όλη η χώρα

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται και σήμερα ολόκληρη η χώρα!

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και στη φωτιά που ξέσπασε κοντά στο χωριό Στύρφακα, 15 χιλιόμετρα δυτικά της Λαμίας, στις 4.30 το απόγευμα, την ίδια ώρα που η φωτιά στο Σέσι Γραμματικού τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, λίγο μετά τις 8 το βράδυ. 



Η φωτιά στη Λαμία, πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Δημιούργησε ένα μέτωπο, το οποίο ξεπερνούσε τα 300 μέτρα και έχοντας κάψει χαμηλή δασική βλάστηση, κινήθηκε απειλητικά προς το χωριό Στύρφακα.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, με την βοήθεια των δύο πυροσβεστικών PZT από το αεροδρόμιο της Λαμίας, κατάφεραν να ελέγξουν το μέτωπο προς το χωριό, ενώ η φωτιά συνεχίζει και κινείται δυτικά προς το βουνό.

Επειδή η φωτιά βρίσκεται στο σημείο όπου διέρχεται η σιδηροδρομική γραμμή Αθηνών-Θεσσαλονίκης, η συγκοινωνία των τρένων έχει διακοπεί προς το παρόν για λόγους ασφαλείας. Οι υπεύθυνοι του ΟΣΕ περιμένουν το πράσινο φως από τους πυροσβέστες για να επιτρέψουν την κυκλοφορία των τρένων που έχουν καθηλωθεί σε διάφορα σημεία του δικτύου.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους στο κυρίως μέτωπο της φωτιάς.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε περίπου στις 2:30 το μεσημέρι και στο Ακρωτήρι Χανίων, σε θαμνώδη έκταση στα Καθιανά. Η φωτιά στο πέρασμά της έχει κάψει περίπου 3 στρέμματα ενώ από στις φλόγες έχουν παραδοθεί και αρκετές κυψέλες. Διαβάστε περισσότερα στο www.flashnews.gr
Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι και στο Αργυροχώρι Ιωαννίνων. Στο σημείο Επιχειρούν 10 πυρ/στες με 4 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα & 1 Ε/Π.
Συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς, που εκδηλώθηκε στις 2 μετά το μεσημέρι, στην περιοχή Κοντοβούνι του νομού Κοζάνης. Η πυρκαγιά έχει κάψει -μέχρι στιγμής - 700 στρέμματα με υπολείμματα καλλιεργειών.

Στην περιοχή επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 22μελές πεζοπόρο τμήμα, δύο βυτιοφόρα ΟΤΑ και 2 σκαπτικά μηχανήματα. Την επιχείρηση συντονίζει ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, αρχιπύραρχος Γεώργιος Βαλοδήμος.

Σύμφωνα με το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής, δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά, που ξέσπασε 8 λεπτά μετά την πρώτη (2.08΄ μ.μ.), στην Άρδασσα Πτολεμαϊδας, του δήμου Εορδαίας. Η φωτιά έχει -μέχρι στιγμής- κάψει 15 στρέμματα με ξερά χόρτα και καλάμια. Στη μάχη της κατάσβεσης συμμετέχουν 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα.
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγια στο Καστανοχώρι Σερρών.

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά, που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα, στο Βαθύλακκο Θεσσαλονίκης. Από τη φωτιά κάηκαν 500 στρέμματα με ξερά χόρτα και καλαμιές. Στην κατάσβεσή της συμμετείχαν 14 πυροσβεστικά οχήματα με 28 πυροσβέστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...