Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Σε κατάσταση ομηρίας η χώρα Κραυγή αγωνίας από τον τουρισμό για τους ταξιτζήδες

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας για τους ταξιτζήδες ζητούν οι τουριστικές επιχειρήσεις την ώρα που οι αυτοκινητιστές απειλούν με νέες αιφνιδιαστικές κινήσεις, συνεχίζοντας την απεργία διαρκείας κατά της απόφασης Ραγκούση για απελευθέρωση του επαγγέλματος.

Το πλήγμα για τον τουρισμό και την ελληνική κρουαζιέρα είναι τεράστιο και οι αντιδράσεις πέλον μαζικές.

Την Πέμπτη, ο σύνδεσμος ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων έστειλε κατεπείγουσα επιστολή στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ζητώντας την παρέμβασή τους για τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί.

Στην επιστολή του μάλιστα ο ΣΕΤΕ κάνει λόγο για ανοχή και αδράνεια από τις αρχές, «παρά τις προφανείς παραβάσεις του νόμου». «Υπό τις συνθήκες αυτές», συμπληρώνει, «η στάση ορισμένων εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών αγγίζει προδήλως τα όρια της παράβασης καθήκοντος».

Την ίδια ώρα, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, με επιστολή προς τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο,  ζητά τη σύγκληση διυπουργικής επιτροπής διαχείρισης κρίσης προκειμένου «να υπάρξει συντονισμένη δράση στο πρόβλημα της απεργίας των ιδιοκτητών ταξί».

Παρά τις αντιδράσεις πάντως και εν μέσω τουριστικής περιόδου, οι ταξιτζήδες σκληραίνουν τη στάση τους στήνοντας μπλόκα και προκαλώντας «έμφραγμα» σε όλα σχεδόν τα λιμάνια και τις κεντρικές αρτηρίες τις χώρας.

Την Πέμπτη, από τις 12 έως τις 3:30 το μεσημέρι, οι οδηγοί ταξί από τη Θεσσαλία, έκλεισαν τα Τέμπη με τα οχήματά τους ,συνεχίζοντας τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους. Πάνω από 150 ταξί παρατάχθηκαν στην κοιλάδα. Η κυκλοφορία από το ύψος της Γυρτώνης διεξαγόταν από παρακαμπτήριους.

Οι ιδιοκτήτες ταξί της Θεσσαλίας έκλεισαν εκ νέου και από τις 8 μέχρι τις 8.30 μ.μ. τα Τέμπη αλλά αυτή τη φορά δεν χρησιμοποίησαν τα οχήματά τους, αλλά παρατάχθηκαν πεζοί οι ίδιοι επί του οδοστρώματος, παρεμποδίζοντας την κυκλοφορία.


  

Από εκεί κατευθύνθηκαν προς τα διόδια Πυργετού και Μακρυχωρίου, όπου έχουν σηκώσει τις μπάρες και επιτρέπουν την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...