Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΣΤΗ Ν.Ε ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ



Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης, μετέβη σήμερα (Σάββατο 2/2/2013) στην Καλαμάτα, προκειμένου να παρακολουθήσει την Θ. Λειτουργία και την περιφορά της Θαυματουργού Εικόνας της Υπαπαντής του Χριστού, στον φερώνυμο Μητροπολιτικό Ιερό ΝαόΕν συνεχεία, παρέστη σε εκδήλωση της Ν.Ε ΛΑ.Ο.Σ Μεσσηνίας για την κοπή της βασιλόπιτας. Στον σύντομο χαιρετισμό του προς τα μέλη και τους φίλους του κόμματος, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, τόνισε μεταξύ άλλων, τα εξής:...
«Είναι εξαιρετική χαρά να είμαστε σήμερα μαζί στην μεγάλη γιορτή της Μεσσηνίας.
Η Ελλάδα, το Έθνος, οφείλει πολλά στην Καλαμάτα. Δεν χρειάζεται να τα υπενθυμίσω. Τα ξέρουμε όλοι και ιδιαιτέρως τα ξέρετε εσείς.
Νομίζω ότι είναι στοιχειώδης υποχρέωση, αυτή τη μέρα, όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, να μπορούν να κλέψουν λίγο χρόνο για να έρθουν να προσκυνήσουν την Άγια Εικόνα.
Μου προξένησε σήμερα αρνητικά συναισθήματα όταν μπαίνοντας στην εκκλησία δεν είδα κανένα πολιτικό αρχηγό, ούτε τους καταγόμενους από την Καλαμάτα.
Όμως, είδα ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της Ιεραρχίας και αυτό καταδεικνύει ότι η Ορθοδοξία, σύμφυτη με τον ελληνισμό, μπορεί και αναγνωρίζει περισσότερο, κάποιες αξίες.
Η χώρα είναι σε μια πολύ μεγάλη κρίση. Το βιώνουμε όλοι. Και το άκουσα στο δρόμο περπατώντας πίσω από τους ιεράρχες κατά την περιφορά της εικόνας. Ένας κόσμος οπ οποίος δέχεται παθητικά όλα αυτά που συμβαίνουν, έπαψε να εναντιώνεται φωνασκώντας, χειρονομώντας και πετώντας αντικείμενα – θυμάστ4ε πέρσι τέτοια εποχή τι είχε γίνει εδώ- και αυτή η παραίτηση είναι ακριβώς γιατί έχει φτάσει στο ναδίρ, γιατί δεν ελπίζει σε τίποτα. Πρέπει όμως να μην παραιτηθούμε οι Έλληνες.
Η οικονομία πάει από το κακό στο χειρότερο, λόγω λαθεμένης πολιτικής. Μια άλλη πολιτική, μπορεί να βγάλει τη χώρα ψηλά, ίσως ψηλότερα από κάθε άλλη φορά και ακόμα, ίσως ψηλότερα από κάθε άλλη χώρα της Ευρώπης.
Έχουμε το πιο πλούσιο υπέδαφος. Ο χρυσός που διαθέτουμε, είναι ο περισσότερος από όσο διέθετε ποτέ η Τράπεζα της Ελλάδος. Έχουμε το 85% της παγκόσμιας παραγωγής σε Νικέλιο και μάλιστα κάποιοι σκέφτονται τώρα να το πουλήσουν με γρήγορες διαδικασίες. Θα μας βρουν μπροστά.
Έχουμε τον περισσότερο ήλιο της Ευρώπης. Έχουμε την μεγαλύτερη ακτογραμμή. Η ελληνική ακτογραμμή, από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κέρκυρα, μαζί με όλα τα νησιά, είναι η μεγαλύτερη από όλη την Ευρώπη!
Υπάρχουν μεγάλα, τεράστια περιθώρια. Περιθώρια τα οποία κάποιοι άφησαν ανεκμετάλλευτα. Με ρωτούν πολλοί, αν το πράγμα πήγε έτσι από ανικανότητα, ή ήταν προϊόν δολιότητας. Ήταν ο συνδυασμός αυτών των δύο. Είναι η δολιότητα των ξένων, σε συνδυασμό με την ανικανότητα των κυβερνώντων. Το οικόπεδο της Ελλάδας, όπως πολλές φορές έχω πει, είναι «γωνιακό» και το θέλουν όλοι. Δυστυχώς όμως, αυτές οι ηγεσίες από την μεταπολίτευση και μετά, η ια μετά την άλλη, ήταν χειρότερη από την προηγούμενη και φτάσαμε στο επίπεδο να απολέσουμε παντελώς την εθνική μας κυριαρχία, πριν δύο εβδομάδες και με την υπογραφή των βουλευτών του Κοινοβουλίου. Αντιλαμβάνεσθε λοιπόν, πόσο εξυπηρετικό ήταν το να μας βγάλουν από τη μέση.
Εμείς δεν ηττηθήκαμε από τον κ. Σαμαρά, τον κ. Βενιζέλο και τους άλλους. Εμείς ηττηθήκαμε σε μια μεγάλη μάχη απέναντι σ’ αυτό που λέγεται «Νέα Τάξη πραγμάτων». Με τους ολιγάρχες. Εμάς δεν μας πολέμησε η υπάρχουσα πολιτική τάξη με τα «μεγάλα πολυβόλα». Τα «μεγάλα πολυβόλα» τα έχει ο Βαρδινογιάννης, οι Αμερικάνοι και οι Γερμανοί. Μόλα ταύτα, δεν μπόρεσαν να μας εκτελέσουν. Μας τραυμάτισαν, αλλά σήμερα είμαστε πιο δυνατοί και πιο ώριμοι για να μπορέσουμε να υπηρετήσουμε αυτό για το οποίο έχουμε ορκιστεί. Την πατρίδα. Μου λένε: «αυτό μπορεί να γίνει με το υπάρχον σύστημα;» Τους απαντώ: «Όχι δεν μπορεί να γίνει. Είναι τόσο ναρκοθετημένο που δεν μπορεί να γίνει». Χρειάζεται ένας Νόμος. Πρώτος Νόμος που να υπερισχύει όλων των άλλων, είναι ότι υπερισχύει το συμφέρον της πατρίδας και από εκεί και πέρα, όλα τ’ άλλα…
Δεν πρόκειται εμείς να κάνουμε ακροβασίες με το άρθρο 86 του Συντάγματος για παραπομπές υπουργών κλπ. Οποιοσδήποτε έχει κλέψει με τον ένα, ή τον άλλο τρόπο, δημόσιο χρήμα, για να έχουμε σήμερα παιδιά που πεθαίνουν από ασιτία, για να έχουμε γέροντες χωρίς τα φάρμακά τους, όλοι αυτοί θα πληρώσουν. Θα πληρώσουν, ακόμα και αν χρειαστεί να μετατρέψουμε το ΣΕΦ σε ένα απέραντο δικαστήριο, καθώς είναι τόσοι πολλοί. Δεν πρόκειται κανείς να μείνει στο απυρόβλητο.
Ο λαός έχει απογοητευτεί τόσο πολύ, που είναι έτοιμος ακόμα και για τα πιο ακραία στοιχεία αντίδρασης.
Μπορεί ο τόπος να βγει από την κρίση; Μπορεί. Αρκεί να κάνουμε μια προσπάθεια μόνοι μας. Θα ξεκινήσουμε από τη γεωργία και την κτηνοτροφία και σιγά- σιγά θα κτίσουμε τα επόμενα στάδια.
Μου λένε για επενδύσεις από το Κατάρ. Με αυτό τον τύπου που «ξελιγώνονται» όλοι οι Πρωθυπουργοί, έχουμε πάρα πολλές φορές συναντηθεί ως Ελλάδα.
Μας έλεγε ότι θα πάρει την Ολυμπιακή, τον Αστακό, το Ελληνικό. Τίποτε δεν έγινε! Πρόκειται για μια σπείρα που έχει και στο εσωτερικό, τα δικά της πλοκάμια.
ΔΕΠΑ- ΔΕΣΦΑ: Έρχεται μια ρώσικη εταιρία και προσφέρει 1 δισ. 900 εκατ. Δολ. Έλα όμως που οι ντόπιοι ολιγάρχες που ελέγχουν τα μεγάλα ΜΜΕ (Mega, κλπ.) που ελέγχουν εμμέσως ή αμέσως τις εφημερίδες (Κυριακάτικες, κλπ.) θέλουν να την πάρουν με 500 εκατ. Δηλαδή να χάσει το ελληνικό δημόσιο 1 δισ. 400 εκατ. την ώρα που από την περικοπή των συντάξεων, κέρδισε το δημόσιο 350 εκατ. Δεν θα κόβονταν οι συντάξεις. Και τα «πέταξε» ο Ρώσος, γιατί ο κ. Σαμαράς, θέλοντας να ικανοποιήσει τους ντόπιους ολιγάρχες, τους πληρώνει όχι από την τσέπη του, αλλά από τα λεφτά του ελληνικού δημοσίου! Θα ‘ρθει όμως η μέρα που όλοι αυτοί θα απολογηθούν στη συνείδηση του Έθνους.
Ο ΛΑ.Ο.Σ έχει αρχίσει μια Πανελλήνια αναδιοργάνωση. Υπάρχουν πάρα πολλές περιοχές της χώρας, όπου οι πολίτες έχουν αρχίσει μια αυτό-οργάνωση, όπως συμβαίνει και εδώ στην Καλαμάτα.
Όπου πηγαίνουμε, βλέπουμε τις δυνάμεις μας να αυξάνονται. Αυτή τη δυναμική, εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να την προβάλουμε. Προστατεύουμε αυτή τη δυναμική, γιατί ξέρουμε ότι αυτοί οι ίδιοι περιμένουν, όχι για να βοηθήσουν, αλλά για να αποτρέψουν τη δυναμική μας επάνοδο, προκειμένου ανενόχλητοι να οργανώνουν, όλα αυτά που οργανώνουν εις βάρος του Έθνους.
Πέρα από τα οικονομικά, ένα άλλο τεράστιο θέμα που όλους μας ενοχλεί και όλους μας ακουμπά, είναι τα εθνικά.
Μας επιβουλεύονται οι Αλβανοί. Μας ζητούν την Πρέβεζα. Οι Σκοπιανοί δεν θέλουν πλέον μόνο το όνομα, αλλά και την «Σολούν» όπως αποκαλούν την Θεσσαλονίκη για πρωτεύουσα. Οι Τούρκοι, δεν κάνουν πόλεμο με την Ελλάδα. Υπήρξαν κάποιοι –και ντρέπομαι ειλικρινά που κάποτε υπήρξε κάποιος απ’ αυτούς, δικός μας- που τους πουλάνε ελληνική γη. Το πλέον ακραίο λιμάνι της Ελλάδας προς την Τουρκία, αυτό της Μυτιλήνης. Όταν έφυγε πλέον από μας και έμεινε για λίγο στην κυβέρνηση, το πούλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης και το έλεγε με πολύ καμάρι. «Εγώ το πούλησα στους Τούρκους!» Έτσι απλά… Βέβαια κοντά στα λιμάνια μας και όλα αυτά, ξεχνάνε κάποιοι ότι πουλάνε και την αξιοπρέπειά τους. Και βέβαια ο κ. Σαμαράς το φρόντισε αυτό. Βρήκε μια πολύ αστεία και θλιβερή δικαιολογία, όταν τον ρώτησε ο Ερντογάν γιατί καθυστερούμε το τζαμί. Η απάντηση ήταν «γιατί δεν έχω λεφτά». Και του είπε ο Τούρκος «Να τα βάλω εγώ».
Εάν ήμουν εγώ εκεί, θα του έλεγα: «Ας εφαρμόσουμε από κοινού το ψήφισμα του Σ.Α της 24ης Νοεμβρίου 1981 που λέει οι χώροι λατρείας, επιστρέφουν στον σκοπό για τον οποίο ηγέρθησαν», Όπερ σημαίνει: «άνοιξε πρώτα εσύ την Αγία Σοφία, ως ναό της Ορθοδοξίας!». Αυτά όμως γίνονται μόνο με ομόλογη σχέση. Να το καταλάβουμε.
Επειδή λοιπόν σε μια περίοδο κρίσης, τα γεγονότα καλπάζουν , εμείς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την Ελλάδα πριν καταστραφεί εντελώς απ’ αυτές τις «ετερόδοξες» κυβερνήσεις. Για φανταστείτε από τη μια οι δήθεν πατριώτες και από την άλλη η Κα Ρεπούση. Τώρα, το πώς μπορούν οι κ. Βορίδης και Γεωργιάδης να συνυπογράφουν μαζί με την Κα Ρεπούση, αυτό είναι θέμα που το ξέρει η συνείδηση του καθενός.
Εμείς ερχόμαστε με ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό, το μόνο πρόγραμμα που έχει κατατεθεί στους Έλληνες και προκλητικά μπορείτε εσείς να ρωτάτε τα άλλα κόμματα «ποια είναι η θέση σας και ποια η πρόταση για να βγούμε από την κρίση…»
Θα έρθουμε στα πράγματα, πιο δυνατοί απ’ ότι είμαστε. Θα έρθουμε πρωταγωνιστές, γιατί αυτή είναι η απόλυτη υποχρέωσή μας προς το Έθνος και την επόμενη γενιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...