Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Βρέθηκε... πεταμένη η προτομή του ήρωα πιλότου Κώστα Ηλιάκη


iliakis
Σοκ έχει προκαλέσει στα Χανιά η είδηση της κλοπής της προτομής του πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας Κώστα Ηλιάκη, ο οποίος τον Μάιο του 2006 έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια αερομαχίας ελληνικών και τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, ανοιχτά της Καρπάθου.

Τελικά βρέθηκε το μεσημέρι σε υπαίθριο χώρο στην περιοχή Καλύβες Αποκορώνου Χανίων.
Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Χανίων είχαν ξεκινήσει έναν αγώνα δρόμου για να εντοπίσουν την κλεμμένη προτομή που είναι κατασκευασμένη από ορείχαλκό καθώς οι πληροφορίες έλεγαν ότι αυτοί που την άρπαξαν σκόπευαν να τη λιώσουν και να την πουλήσουν. Έτσι, άρχισαν να ψάχνουν σε μάντρες και παλιοσίδερα μέχρι τελικά να την εντοπίσουν στην περιοχή Καλύβες.
Την απουσία της προτομής, τα αποκαλυπτήρια της οποίας είχαν γίνει σε ειδική τελετή στις 20 Μαΐου του 2007, αντιλήφθηκε διερχόμενος πολίτης, ο οποίος ειδοποίησε τις Αρχές. Οι δράστες άφησαν μόνο τη βάση και πήραν την ορειχάλκινη προτομή. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί αλλά και ο αντιδήμαρχος Μανούσος Λιονάκης, ο οποίος δεν μπόρεσε να κρύψει την έκπληξή του για την πρωτοφανή κλοπή.
Οι αστυνομικές αρχές πραγματοποιούν έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη του πρωτοφανούς περιστατικού και εστιάζονται σε μάντρες με παλιοσίδερα, καθώς το πιθανότερο σενάριο είναι η ορειχάλκινη προτομή να κλάπηκε για να πουληθεί το μέταλλο, η αξία του οποίου υπολογίζεται στα 6 ευρώ το κιλό.
Ο Κώστας Ηλιάκης από τα Χανιά, χειριστής μαχητικού αεροσκάφους F-16 της 115ης Πτέρυγας Μάχης, έχασε τη ζωή του σε ηλικία 37 ετών το μεσημέρι της 23ης Μαΐου του 2006. Τη μοιραία μέρα δύο ελληνικά F-16 (το ένα από αυτά χειριζόταν ο άτυχος 37χρονος) απογειώθηκαν από τη βάση της Σούδας με αποστολή την αναγνώριση έξι τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών που είχαν εισβάλει στο FIR Αθηνών και κατευθύνονταν προς την Κρήτη. Τα τουρκικά αεροσκάφη χωρίζονταν σε δύο σχηματισμούς των τριών και κατευθύνονταν προς την περιοχή όπου βρίσκονταν οι συστοιχίες των αντιαεροπορικών S-300, τα οποία ήθελαν να φωτογραφήσουν.
Ο Κώστας Ηλιάκης πλησίασε τη μια τριάδα των τουρκικών μαχητικών για να προβεί στη διαδικασία της αναγνώρισης και της εικονικής αναχαίτισης των εισβολέων. Ενα από τα δύο τουρκικά F-16, που συνόδευαν το τουρκικό RF-4 με τις φωτοογραφικές μηχανές, προχώρησε σε επιθετικούς ελιγμούς για να παρεμποδίσει το ελληνικό μαχητικό. Δευτερόλεπτα μετά, κατά τη διάρκεια της σκληρής αερομαχίας, το τουρκικό F-16 διεμβόλισε το μαχητικό του Ηλιάκη.
εσπρεσο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...