Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Η τρόικα ζητά να καταργηθεί η στρατιωτική θητεία



Η τρόικα ζητά να καταργηθεί η στρατιωτική θητεία
Την κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας, ώστε να μειωθούν οι αμυντικές δαπάνες, προτείνει μεταξύ άλλων η τρόικα στην έκθεση αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας.

Στην έκθεση τονίζεται πως η χώρα μας έχει σταθερά τις μεγαλύτερες δαπάνες ως προς το ποσοστό του ΑΕΠ ανάμεσα στις 27 χώρες της Ε.Ε., ενώ γίνεται λόγος για σχέδιο μέσα από το οποίο θα μειωθούν λειτουργικές δαπάνες σε ποσοστό 62% και οι μισθοί και συντάξεις των ενόπλων κατά 41% μέχρι το 2016. Επίσης, σημειώνεται και η μείωση των δαπανών που έχει μέχρι τώρα γίνει πράξη, μέσω του Μνημονίου.
Η επικαιροποιημένη έκθεση της τρόικας που δημοσιεύθηκε την περασμένη Πέμπτη, αναφέρει ότι τη δεκαετία 2000 – 2009, η Ελλάδα είχε σταθερά τις υψηλότερες δαπάνες ως προς το ποσοστό του ΑΕΠ ανάμεσα στις 27 χώρες της Ε.Ε.
Για τη μείωση των αμυντικών δαπανών, η έκθεση αναφέρει ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί περαιτέρω εξορθολογισμός των δαπανών, αλλά κάτι τέτοιο θα απαιτούσε την επέκταση της χρήσης των ηλεκτρονικών προμηθειών (e-procurement) και την κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας».
Η πρόταση προκάλεσε την άμεση αντίδραση του υπουργείου Εθνικής Αμύνης. "Η ελληνική κυβέρνηση ούτε συζήτησε, ούτε πρόκειται να αλλάξει το σημερινό καθεστώς της στρατιωτικής θητείας. Η στρατιωτική θητεία ήταν και θα παραμείνει υποχρεωτική".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...