Γεννήθηκε την δεκαετία του '20 στην Καλαβρία. 18χρονος υπηρέτησε ως έφεδρος αξιωματικός στον Στρατό της Ιταλικής Κοινωνικής Δημοκρατίας.
Μετά τον πόλεμο ήταν από τους πρώτους που εντάχθηκαν στο νεοφασιστικό MSI και γρήγορα ανέλαβε διοικητικά καθήκοντα στην νεολαία. Ήταν αυτός που "ανακάλυψε" τον Έβολα μετά τον πόλεμο και έφερε τις ιδέες του ιταλού φιλοσόφου στο πολιτικό γίγνεσθαι.
Αρχές δεκαετίας του '50 συνελήφθη και έμεινε στην φυλακή, κατηγορούμενος για βομβιστικές ενέργειες. Το 1956 αποχώρησε με πολλούς άλλους νεολαίους από το MSI, ιδρύοντας το κέντρο μελετών "Νέα Τάξη". Ένα κίνημα που επαναπροσδιόρισε τις ιδέες και τα σύμβολα του εθνικοσοσιαλισμού, στην επικαιρότητα της δεκαετίας του '50 και του '60, λειτουργώντας ως πρότυπο για πολλές άλλες οργανώσεις στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο.
Το 1969, επανήλθε αποδεχόμενος την πρόσκληση του Αλμιράντε στο MSI, για να εκλεγεί λίγο αργότερα βουλευτής, μία θέση που διατήρησε μέχρι την οριστική διάλυση του κόμματος το 1994. Την δεκαετία του '70 θα είναι αυτός που θα κάνει το άνοιγμα του φασισμού προς τα αριστερά, βάζοντας θεματικές όπως η οικολογία, ο αγώνας για τους αστέγους και πολλά άλλα κοινωνικά ζητήματα, στο λεξιλόγιο και τον ακτιβισμό των νεοφασιστών.
Κυριάρχησε στην νεολαία του MSI και θεωρείται αυτός που την έφερε δίπλα στην λογοτεχνία του Τόλκιεν και στην καθιέρωση συμβόλων και αισθητικής από το κίνημα του ηρωϊκού ρεαλισμού. Το 1990 για έναν χρόνο θα αναλάβει την ηγεσία του MSI από την οποία θα αποχωρήσει μετά από έντονες εσωτερικές αντιπαραθέσεις. Μετά την μεταλλαγή του κόμματος σε "Εθνική Συμμαχία" με πολλά άλλα ιστορικά στελέχη αλλά και νέους ακτιβιστές θα ιδρύσει το Κοινωνικό Κίνημα Fiamma Tricolore. Με αυτό θα τελειώσει ουσιαστική την πολιτική του καριέρα, περίπου δέκα χρόνια μετά, έχοντας αγγίξει τα 80. Θα αφήσει πίσω του μία σειρά από ιδεολογικά βιβλία, ορισμένα από τα οποία θα θεωρηθούν καθοριστικά για την διαμόρφωση της νεοφασιστικής σκέψης στην γειτονική χώρα.
Η εμπλοκή του με την Ελλάδα
Μετά την εγκαθίδρυση της 21ης Απριλίου, οι Ιταλοί του MSI θα σπεύσουν να υποστηρίξουν το καθεστώς. Σε αυτό θα συμβάλλουν και οι Έλληνες φοιτητές του ΕΣΕΣΙ που σπουδάζουν στην Ιταλία. Το 1969 μερικές δεκάδες ιταλοί νεοφασίστες θα φιλοξενηθούν από το καθεστώς των Συνταγματαρχών στην Αθήνα. Λίγους μήνες μετά θα συλληφθούν όλοι ως ύποπτοι για ανατροπή του καθεστώτος. Είναι η εποχή που βρίθουν οι φήμες για στρατιωτικό πραξικόπημα στην Ρώμη και τα δύο πρόσωπα που ακούγονται ως οι σύνδεσμοι με την ελληνική δικτατορία είναι ο Πίνο Ράουτι και ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, κάτι που θα τους οδηγήσει σε αρκετές δικαστικές περιπέτειες, χωρίς ποτέ να αποδειχθεί τίποτε.
Πηγη : http://www.elkosmos.gr/
Πηγη : http://www.elkosmos.gr/