Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Το μεγαλύτερο άγαλμα του κόσμου στη Λεμεσό



Προχωράνε τα σχέδια των Ρώσων για την κατασκευή του μεγαλύτερου αγάλματος στο κόσμο ύψους 135 μέτρων. Στομεταλλικό άγαλμα δόθηκε το όνομα "ο καλός άγγελος του κόσμου" και στη βάση του θα χτιστεί ένας σύγχρονος ναός με το όνομα "ναός δικαιοσύνης και ειρήνης".

Ως τοποθεσία επιλέχτηκε η παραλία του Αγίου Γεωργίου Αλαμάνου, δυτικά της ομώνυμης ψαροταβέρνας στο ύψωμα πάνω από την θάλασσα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι στα ανατολικά του χώρου αυτού έχει σχεδιαστεί το Τεχνολογικό Πάρκο που προς το παρόν βρίσκεται μόνο στα χαρτιά.

Παράλληλα, το έργο θα συμπεριλαμβάνει συνεδριακό κέντρο για 1300 συνέδρους, προεδρικό συνεδριακό κέντρο για 300 συνέδρους, θέατρο και πολυτελή αίθουσα δεξιώσεων και μουσικών εκδηλώσεων. Επίσης θα υπάρχουν καφετέριες και εστιατόρια. Ενώ ο επισκέπτης θα έχει και την δυνατότητα να ανέβει με ανελκυστήρα στη κορυφή. 

Αναμένεται να βρει πολλούς επικριτές αφού το κόστος θα φτάσει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 100 εκατ. ευρώ και θα ανεγερθεί από το Ρωσικό ίδρυμα "Διεθνής λέσχη φιλάνθρωπων και προστατών της Ευρώπης". Οι πρώτες εργασίες στο χώρο αναμένονται σε 6 με 9 μήνες και η ολοκλήρωση του το 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...