Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Χριστούγεννα: Η ιδανική περίοδος για ένα ποτήρι ζεστό κρασί




Αυθεντική συνταγή για 15 ποτήρια ζεστό κρασί...

Υλικά :




500ml νερό
Φλούδα από δύο πορτοκάλια
Ένα ξυλαράκι κανέλας
10 γαρύφαλα
100γρ ζάχαρη
Ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί

Εκτέλεση :
Βράστε το νερό και τα μυρωδικά σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Διαλύστε τη ζάχαρη στο μίγμα.Προσθέστε το κρασί. Ζεστάνετε χωρίς να βράσει. Στραγγίξτε για να αφαιρέσετε τα μυρωδικά. Σερβίρετε όσο είναι ζεστό με αμυγδαλόψυχα και σταφίδες.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε καθημερινό κόκκινο κρασί από τον ελληνικό αμπελώνα. Ένα Αγιωργίτικο ή ένα Merlot για παράδειγμα είναι καλή επιλογή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...