Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Βουλιάζει στο «γκρι» η Θεσσαλονίκη

Βουλιάζει στο «γκρι» η Θεσσαλονίκη

Περισσότερο πράσινο ζητούν οι κάτοικοι

Το πράσινο της Θεσσαλονίκης δεν είναι αρκετό, αφού τα στοιχεία δείχνουν πως σε κάθε πολίτη δεν αντιστοιχούν ούτε καν 3τμ πρασίνου.

Στο δήμο Θεσσαλονίκης είναι καταγεγραμμένο ότι υπάρχουν περίπου 50.000 δέντρα. Από την αρχή του έτους έχουν ήδη φυτευτεί 2.850 δέντρα ενώ για τον μήνα Οκτώβρη αναμένονται να φυτευτούν άλλα 1400.

Το «μεγάλο στοίχημα» για την πόλη είναι τέσσερα «σημεία». Οι χώροι της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο περιβάλλων χώρος όπου βρισκόταν το νοσοκομείο 424, οι χώροι του πανεπιστημίου και τα ρέματα.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, μόνο αν ο δήμος καταφέρει να αναδιαμορφώσει, φυτεύοντας και εμπλουτίζοντας με πράσινο, αυτούς τους χώρους έχει ελπίδες η Θεσσαλονίκη να αποκτήσει ένα πιο υγιές προφίλ.

«Ο δήμος έχει τη βούληση να αξιοποιήσει αυτούς τους χώρους αλλά πρέπει να του δοθεί η δυνατότητα, επειδή δεν βρίσκονται στη δικαιοδοσία του», τόνισε ο κ.Ζέρβας.

Για την ανάπλαση του χώρου της παραλίας και για τις φωνές διαμαρτυρίας που ακούστηκαν, ο αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος και Ελεύθερου χώρου σημείωσε ότι τα 269 δένδρα που κόπηκαν θα αντικατασταθούν με 1.051 ενώ θα φυτευτούν επιπλέον 7.500 θάμνοι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...