Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Ύψιστης σημασίας η ασφάλεια των πτήσεων στην Κύπρο

Ύψιστης σημασίας η ασφάλεια των πτήσεων στην Κύπρο

Έκτη επέτειος του δυστυχήματος του «Ήλιος»

Η ασφάλεια πτήσεων αποτελεί θέμα ύψιστης προτεραιότητας
τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή του το κυπριακό υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων και διαβεβαιώνει ότι η ασφάλεια πτήσεων διατηρείται πάντοτε σε υψηλό επίπεδο με συνεχείς και εντατικές προσπάθειες του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας.

Σχολιάζοντας ανακοίνωση του Ιδρύματος Ασφάλειας Πτήσεων Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Μέσης Ανατολής - Κύπρου, με αφορμή την έκτη επέτειο του τραγικού δυστυχήματος της «Ήλιος», το υπουργείο Συγκοινωνιών αναφέρει πως έχει προβεί σε σωρεία ενεργειών για βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας πτήσεων τόσο σε οργανωτικό όσο και σε τεχνοκρατικό επίπεδο.

«Το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας έχει προχωρήσει στην πλήρη αναδιοργάνωση και τη δημιουργία Μονάδας Ασφάλειας Πτήσεων κάτω από την οποία λειτουργούν τρεις τομείς. Για τις ανάγκες της Μονάδας έχουν εγκριθεί δέκα μόνιμες θέσεις και αυτή έχει ήδη στελεχωθεί πλήρως», αναφέρει το υπουργείο Συγκοινωνιών.

Όσον αφορά τη θέση του Ιδρύματος ότι δεν υλοποιήθηκαν συστάσεις τόσο της ελληνικής όσο και της κυπριακής Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων, αναφέρεται πως η σύσταση ασφάλειας έχει ικανοποιηθεί πλήρως με τη λειτουργία της Μονάδας Ασφάλειας Πτήσεων και την κατάλληλη στελέχωσή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...