Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Κολασμένη τάρτα σοκολάτας

Κολασμένη τάρτα σοκολάτας

Σερβίρετέ την µε χτυπηµένη κρέµα ή παγωτό βανίλια

Ετοιµάζουµε την τάρτα και την αφήνουµε να κρυώσει καλά. Βάζουµε την ψιλοκοµµένη σοκολάτα σε µπεν µαρί να λιώσει.

Χτυπάµε ελαφρά τα αυγά σε µπολ. Βάζουµε το γάλα και την κρέµα σε κατσαρόλα, να έρθουν σε σηµείο βρασµού.

Περιχύνουµε µε τα υγρά τα χτυπηµένα αυγά. Ανακατεύουµε γρήγορα µε σύρµα. Σουρώνουµε το µείγµα σε σήτα. Το ρίχνουµε στη λιωµένη σοκολάτα. Προσθέτουµε το αλάτι και το ρούµι. Ανακατεύουµε µε σπάτουλα απαλά µέχρι να οµογενοποιηθεί το µείγµα, να πυκνώσει και να γυαλίσει.

Το ρίχνουµε µε προσοχή στην ψηµένη τάρτα. Τοποθετούµε το γλυκό στο φούρνο και αµέσως σβήνουµε το φούρνο. Κλείνουµε την πόρτα και αφήνουµε την τάρτα στη ζέστη του φούρνου για 35΄ µέχρι να πήξει η κρέµα σοκολάτας. Δεν ανοιγοκλείνουµε την πόρτα, γιατί θα φύγει η θερµότητα. Αφού η κρέµα σταθεί, βγάζουµε την τάρτα από το φούρνο και την αφήνουµε να κρυώσει και να έρθει σε θερµοκρασία δωµατίου. Την κόβουµε σε κοµµάτια και σερβίρουµε.

Εναλλακτικά: Μπορούµε να ετοιµάσουµε και ατοµικές τάρτες. Ανοίγουµε τη ζύµη σε λεπτό φύλλο πάχους 0,5 εκατ. και κόβουµε σε 6 δίσκους. Βουτυρώνουµε τις ταρτιέρες. Απλώνουµε κάθε δίσκο ζύµης σε ατοµική ταρτιέρα. Στρώνουµε τις άκρες, τρυπάµε µε πιρούνι την επιφάνεια και παγώνουµε. Ψήνουµε την τάρτα σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής βασική ζύμη για τάρτες γλυκές και αλμυρές. Στη συνέχεια ισοµοιράζουµε το µείγµα της γέµισης στις τάρτες και τις αφήνουµε στο φούρνο για 15΄-20΄ ακολουθώντας τις οδηγίες της συνταγής.

Υλικά
• 1 δόση ζύμη για τάρτες
• Για τη γέµιση:
• 375 γραμμ. σοκολάτα με 60-70% περιεκτικότητα σε κακάο, ψιλοκομμένη
• 150 ml γάλα
• 225 ml κρέμα γάλακτος
• 3 μικρά αυγά ή 2 μεγάλα (σε θερμοκρασία δωματίου)
• 1 πρέζα αλάτι
• 1 κ.γλ. ρούμι ή κονιάκ

Μερίδες 8
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 30 λεπτά

(Πηγή φωτογραφίας: argiro)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...