Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

"Κρατήσαμε την Ελλάδα στον πυρήνα της Ευρώπης"

Σκληρή επίθεση στη ΝΔ και προσωπικά στον πρόεδρό της, Αντώνη Σαμαρά, εξαπέλυσε από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός. Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Παπανδρέου, αφού υπογράμμισε ως ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα των εντατικών διαπραγματεύσεων, το γεγονός ότι «κρατήσαμε την Ελλάδα στον πυρήνα της ΕΕ»,
κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά για μικροκομματική πολιτική, σημειώνοντας ότι επιδιώκει να γίνει πρωθυπουργός ακόμη και σε μια «Ελλάδα της δραχμής».

Αναφερόμενος στο ζήτημα της συναίνεσης, στηλίτευσε τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την οποία κατηγόρησε για μηδενιστική κριτική «στη φωτιά που εκείνοι έβαλαν».

Μεταξύ άλλων, στην εισήγησή του, τόνισε ότι «μαζί δώσαμε προοπτική για να δημιουργηθεί ένα ισχυρό οικοδόμημα για τη νέα γενιά της χώρας». Παράλληλα, σημείωσε ότι η κυβέρνηση έδειξε σοβαρότητα και ευθύνη, ακολουθώντας ένα διαφορετικό πρότυπο πολιτικής λειτουργίας, μακριά από μικροκομματικές αντιλήψεις. «Έτσι θα συνεχίσουμε» είπε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός εξήρε τη στάση των βουλευτών, οι οποίοι, όπως υπογράμμισε, αγνόησαν τις απειλές και τίμησαν τον όρκο τους να στηρίξουν την πατρίδα, γυρίζοντας την πλάτη στην προσπάθεια ετερόκλητων δυνάμεων να προκαλέσουν χάος.

Ακόμη, σημείωσε ότι, με τις αποφάσεις της Συνόδου των Βρυξελλών, η κυβέρνηση πέτυχε την κάλυψη των δανειακών αναγκών τα επόμενα χρόνια, κάτι που δεν ήταν καθόλου αυτονόητο στην αρχή της διαπραγμάτευσης. Έστειλε επίσης μήνυμα για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων, λέγοντας πως «ποτέ δεν φοβηθήκαμε να τα βάλουμε με συντεχνίες».

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση στους ιδιοκτήτες των ταξί να προσέλθουν σε διάλογο με την κυβέρνηση, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι η απελευθέρωση του επαγγέλματος θα προχωρήσει.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η απελευθέρωση όλων των επαγγελμάτων θα γίνει με κανόνες, αλλά και διάλογο. Ειδικά για τους ιδιοκτήτες ταξί, ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα ακούσει κάθε πρόταση, στο πλαίσιο του διαλόγου που θα έχει σύντομη κατάληξη, με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών στο συγκεκριμένο τομέα.

Κάλεσε, επίσης, τους ιδιοκτήτες ταξί να συναισθανθούν τις επιπτώσεις που έχουν οι κινητοποιήσεις τους σε πολλούς τομείς, ενώ κατηγόρησε στελέχη της αντιπολίτευσης ότι υποδαυλίζουν τις κινητοποιήσεις, ποντάροντας στην καταστροφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...