Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Επικίνδυνη η ζωή στο Ιράκ


Η κατάσταση της ασφάλειας έχει χειροτερέψει τον τελευταίο χρόνο

Το Ιράκ είναι λιγότερο ασφαλές από ό,τι πριν ένα χρόνο, ενώ η κατάσταση ασφαλείας έχει χειροτερέψει πέντε μήνες πριν την ολοκλήρωση της απόσυρσης των αμερικανικών δυνάμεων από τη χώρα, όπως δήλωσε σήμερα ο αμερικανός επιθεωρητής υπεύθυνος για την ανοικοδόμηση του Ιράκ.

Τα συμπεράσματα του γενικού ειδικού Επιθεωρητή για την ανοικοδόμηση στο Ιράκ (Sigir) Στιούαρτ Μπόουεν παρουσιάζονται σε μία έκθεση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα και έρχονται σε αντίθεση με την αισιοδοξία του αμερικανικού στρατού που εκφράζει την ικανοποίησή του για την αυξανόμενη ικανότητα των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας να περιορίζουν τη βία. 

Το Ιράκ παραμένει ένα μέρος εξαιρετικά δύσκολο για να εργαστεί κανείς και είναι λιγότερο ασφαλές, κατά τη γνώμη μου, απ' ότι πριν 12 μήνες, δήλωσε ο Μπόουεν. 

Ο Ιούνιος ήταν ο πιο αιματηρός μήνας για τους αμερικανούς στρατιώτες από τον Απρίλιο του 2009, ενώ την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου σημειώθηκαν στη χώρα οι περισσότερες δολοφονίες ανώτερων ιρακινών αξιωματούχων από τότε που ο Sigir ξεκίνησε τις έρευνες, υπογράμμισε ο Μπόουεν. 

Επιπλέον τους τελευταίους 14 μήνες σημειώνεται μία αύξηση του αριθμού των ρουκετών που είχαν στόχο τη διεθνή ζώνη και τη ζώνη γύρω από την αμερικανική πρεσβεία, σύμφωνα πάντα με τον Μπόουεν. 

Αυτή η έκθεση δημοσιεύεται λίγους μήνες πριν την οριστική αποχώρηση των 47.000 αμερικανών στρατιωτών που βρίσκονται στο Ιράκ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...