Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Κύπρος: Παραιτήθηκαν άλλοι 3 υπουργοί


Η πολιτική κρίση στην Κύπρο δεν έχει τέλος. Και άλλοι υπουργοί υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους στον απόηχο της υποβάθμισης της Κυπριακής οικονομίας από τον οίκο Moody’s.

Την παραίτηση τους στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια έθεσαν οι Υπουργοί του ΔΗΚΟ, Χρίστος Πατσαλίδης και Αντώνης Πασχαλίδης «ώστε να διευκολυνθεί και να επισπεύσει τη λήψη των αποφάσεων και την ανάληψη των πρωτοβουλιών που όλοι αναμένουμε» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Κόμματος.
Αυτή η ενέργεια εκλαμβάνεται ως μοχλός πίεσης προς τον Πρόεδρο Χριστόφια, για «τη λήψη αποφάσεων και ανάληψη πρωτοβουλιών, καθώς και υπερβάσεων που απαιτούνται για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στην πολιτεία και τους θεσμούς της, στο σύστημα διοίκησης της χώρας και για να διασωθεί η οικονομία μας, να ικανοποιηθεί το περί δικαίου λαϊκό αίσθημα και να χαραχθεί μια νέα αντίστοιχη με τις περιστάσεις πορεία της χώρας μέσα από ένα νέο εθνικό ξεκίνημα με σύνεση, συναίνεση, γενναιότητα, και προ πάντων ενότητα».
Επίσης το ΔΗΚΟ επιδιώκει με αυτή του την απόφαση να προωθήσει τη λήψη των συμπληρωματικών μέτρων (πέντε σημεία) «τα οποία αποτελούν μέρος της δέσμης των συνολικών προτάσεων που καταθέσαμε για την έξοδο από την κρίση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Το απόγευμα, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος θα διαβιβάσει σχετική επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...