Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

«ΣΧΕΔΙΟ “ΑΘΗΝΑ”» ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΑ.Ο.Σ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ



Το σχέδιο “Αθηνά για τον νέο Χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, εδράζεται σε ορθολογική βάση, ενώ κινείται και περιστρέφεται σε σωστό άξονα και τροχιά.
Κατά την οριστική του, ωστόσο υιοθέτηση θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι σοβαρές συνέπειες εφαρμογής αυτού του νομοθετήματος.

Ανεξάρτητα από τα όποια γνωστά πολιτικά κριτήρια δημιουργήθηκαν τα “υπό διωγμόν” ιδρύματα και σχολές, δημιούργησαν και καθιέρωσαν, παράλληλα, ένα οικονομικό και κοινωνικό καθεστώς για τις περιοχές και τους σπουδαστές.
Η “βίαιη” και εσπευσμένη ανατροπή του χωρίς την απαιτούμενη μέριμνα και τον χρόνο προσαρμογής στη νέα κατάσταση θα επιδεινώσει καταλυτικά την ήδη ζοφερή πραγματικότητα.
Ας επισημανθεί επιπρόσθετα,…
ότι η καθιέρωση του βαθμού 10 ως βάση εισαγωγής στην Ανώτατη εκπαίδευση δεν θα πρέπει, για ακόμη μια φορά να μετατεθεί και να θυσιαστεί έτσι στον βωμό του όποιου πολιτικού κόστους. Δεν είναι μόνον ο χώρος και το ίδρυμα που παρέχεται η Παιδεία αλλά μαζί με αυτούς που την παρέχουν είναι και εκείνοι στους οποίους παρέχεται.
Ο υπουργός Παιδείας ως πανεπιστημιακός γνωρίζει άριστα τον χώρο. Ως νέος πολιτικός ας επιδείξει επωφελή τόλμη.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ-ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΛΑ.Ο.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...