Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

«Κίνημα» βουλευτών της ΝΔ κατά της φορολογίας ακινήτων «ταράζει» το Μαξίμου



Αθήνα: Αντιμέτωπο με ένα κίνημα βουλευτών της ΝΔ που αντιδρούν στην υπερφορολόγηση των ακινήτων βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου.

Με το επιχείρημα ότι η φορολογική πολιτική που ακολουθείται, «ισοπεδώνει τη μεσαία τάξη, κτυπάει την εκλογική βάση της ΝΔ και εκθέτει την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό», ορισμένοι βουλευτές, συζητούν το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσουν διάβημα διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό.



Δυο κεντρικά στελέχη της ΝΔ που στηρίζουν τη «μνημονιακή πολιτική», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Μάκης Βορίδης και ο βουλευτής στη Β' Αθηνών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέκριναν δημόσια την φορολογική πολιτική της κυβέρνησης στα ακίνητα.

«Κατανοώ τις διαφωνίες των βουλευτών αλλά ας περιμένουν όλοι το τελικό νομοσχέδιο και μετά να τοποθετηθούν» δήλωσε στο MEGA ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Και πρόσθεσε ότι «θα γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ των αντικειμενικών και εμπορικών αξιών».

Ο υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν πολύ ενοχλημένος από το κλίμα που διαμορφώθηκε στη Βουλή και επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό, λέγοντάς του ότι είναι άδικο να υφίσταται επιθέσεις και να στοχοποιείται από βουλευτές.

Ο κ.Στουρνάρας με παρέμβαση που έκανε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA τόνισε ότι ουδείς νέος φόρος δεν θα επιβληθεί στα ακίνητα.

«Ό,τι έσοδα εξασφαλίζαμε μέχρι σήμερα από την ακίνητη περιουσία αυτά θα πάρουμε, ούτε ένα ευρώ παραπάνω» είπε, επισημαίνοντας ότι τα σενάρια που εξυφαίνονται για τον ενιαίο φόρο ακινήτων δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και παραπέμποντας στη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου.

Πηγή: news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...