Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ BLUE SKY




«Δεν έχουμε πλέον τράπεζες. Σε κόντρα που είχα όταν ήμουν στην κυβέρνηση με τον Π. Τόμσεν, είχα πει ότι η λιτότητα θα οδηγήσει στον Αριστερισμό και στην πτώχευση της Ελλάδας. Και δικαιώθηκα. Τώρα το λέει και ο ίδιος ο Π. Τόμσεν. Όταν ήμουν στη κυβέρνηση, όλοι τρέμανε την κ. Μέρκελ. Τους έλεγα ότι μπλοφάρει με τις δηλώσεις της ότι θα μας διώξει από την Ευρώπη και τους παρότρυνα να την κοντράρουμε, αλλά με αγνοούσανε. Όλοι εξαρτούν την επιβίωσή τους από την κ. Μέρκελ. Ο κ. Σαμαράς για να μείνει στην θέση του πρωθυπουργού, ο κ. Βενιζέλος για να μην μπει σε περιπέτειες και ο κ. Παπανδρέου για να μην τον βρουν χειρότερα». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στο T/Σ BLUE SKY. Για την επίσκεψη Τσίπρα στην Αμερική...

O κ. Τσίπρας πήγε σε μια από τις μεγαλύτερες «δεξαμενές σκέψης» των Δημοκρατικών. Αλλά έχω την αίσθηση, ότι κοντά στους Αμερικανούς είναι και αυτοί που είναι πίσω από τους Αμερικανούς. Ο Σιωνισμός. Αυτό φάνηκε από το λόγο του κ. Τσίπρα, προσδίδοντας τον όρο «αντισημίτες» στην Χρυσή Αυγή. Αυτό το έκανε για εντυπωσιασμό. Και πιστεύω ότι το γεγονός ότι επισκέφθηκε την Αμερική, δηλώνει ότι θα γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας. Και αυτό γιατί πρωθυπουργός στην Ελλάδα γίνεται αυτός που επιλέγουν οι Αμερικανοί. Ο κ. Σαμαράς έχει προσδεθεί στην Γερμανία και αυτό θα του κοστίσει. Μια προσπάθεια που έκανε ο Κ. Καραμανλής να έρθει πιο κοντά με τους Ρώσους, χάλασε μετά τις δηλώσεις της Ντ. Μπακογιάννη για την αντιπυραυλική «ομπρέλα». Τώρα, κάποιοι ντόπιοι ολιγάρχες πιέζουν τον Σαμαρά που κοντεύει να «σκάσει» γιατί οι Ρώσοι έχουν δώσει προσφορά για την ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ 1,9 δισ. ευρώ και ο εδώ ημέτερος έχει δώσει 500 εκατ. ευρώ. Ο κ. Αθανασόπουλος καλείται τώρα να «βγάλει το φίδι από την τρύπα» και πάνε να αλλάξουν τους όρους του διαγωνισμού. Η Αμερική και η Ευρώπη λέει ΟΧΙ στους Ρώσους αλλά και εμείς θέλουμε να βγάλουμε λεφτά. Τον Ρώσο τον ενδιαφέρει εξαιρετικά πολύ να επενδύσει στην Ελλάδα και πιο πολύ θέλει την ΔΕΠΑ. Με αυτό τον τρόπο του δίνεται και η δυνατότητα να έχει μια πρόσβαση προς τον Νότο.
Ήρθε εδώ ο πρόεδρος της Κίνας και μας έδινε «100» και εμείς του ζητούσαμε το «0.5», για να μην ενοχληθούν οι τροικανοί.
Για την διερεύνηση της υπαγωγής μας στο ΔΝΤ
Ο κ. Γεωργίου δεν ήταν πρόεδρος της ΕΛ.ΣΤΑΤ, όταν μπήκαμε στο Α’ Μνημόνιο τον Απρίλιο, μια που εκείνος ανέλαβε καθήκοντα τον Αύγουστο. Το όλο «μαγείρεμα» του χρέους είχε γίνει λίγο νωρίτερα. Ο κ. Γκίκας είχε αναλάβει εκείνη την περίοδο τον χειρισμό του θέματος που ήταν και σύμβουλος του Παπαδήμου και του Σημίτη. Ο κ. Κοντοπυράκης είχε βγάλει το έλλειμμα 6,9%. Μετά έγινε πρωθυπουργός ο κ. Παπανδρέου στις 4 Οκτωβρίου. Μπορούσε να πάρει όσα λεφτά ήθελε με εκπληκτικό επιτόκιο. Η αγορά μας έδινε 100 δισ. ευρώ με επιτόκιο 2% και δεν τα πήρε. Ακολούθησε δήλωση του κ. Παπακωνσταντίνου που έλεγε ότι θα φορολογηθούν οι καταθέσεις και όλοι τα κρύψανε ή τα βγάλανε έξω. Όλα αυτά ήταν προοίμιο της χρεοκοπίας. Εγώ επέμενα να πάμε στο ΔΝΤ που έδινε επιτόκιο 2%, ενώ η τρόικα έδινε 5%. Άρα δεχθήκαμε τους αρνητικούς όρους του ΔΝΤ, με το υψηλό επιτόκιο της τρόικας.
Χάσαμε την ευκαιρία της σύμπτυξης των χωρών του Νότου
Πιστεύω ότι ο κ. Χριστοφοράκος είναι ο άτυπος πρεσβευτής της Γερμανίας στην Ελλάδα επιλεγμένος από την Γερμανία. Και αυτό φάνηκε από την αλλαγή συμπεριφοράς του κ. Σαμαρά στο ταξίδι που είχε κάνει τότε στην Γερμανία, που ενώ είχε πάει αποφασισμένος, έκανε τούμπα και σήμερα είναι ο μεγαλύτερος υπερασπιστής της κ. Μέρκελ σε όλη την Ευρώπη και έχουμε έρθει σε αντίθεση με τις άλλες χώρες του Νότου. Εγώ έχω ξεκινήσει μια πρωτοβουλία με ευρωβουλευτές συναδέλφους και έχω φτιάξει ένα μήνυμα το οποίο θα ξεκινήσει τις προσεχείς μέρες που θα λέει σε όλες τις γλώσσες των χωρών του Νότου «Δεν έχω, δεν αντέχω, δεν πληρώνω». Από την άλλη, αυξάνει ο αριθμός των ευρωσκεπτικιστών και ο Φάρατζ τείνει να γίνει ο πιο δημοφιλής πολιτικός στην Ευρώπη.
Με ακριβό ευρώ δεν πρόκειται να ξοφλήσουμε ποτέ
Εγώ είμαι υπέρ της Ευρώπης αλλά κατά του ευρώ. Με ένα τόσο ακριβό ευρώ με ισοτιμία έναντι του δολαρίου στο 1.35, δεν πρόκειται να ξοφλήσουμε ποτέ. Το ευρώ είναι ραμμένο στα μέτρα της κ. Μέρκελ και ο Νότος θα πεινάει. Αυτό τους εξυπηρετεί γιατί έτσι καταχρώνται τα «φιλέτα» της Ελλάδας. Το “CAPSIS”, το μεγαλύτερο ξενοδοχείο της Ρόδου, πέρασε σε γερμανικό όμιλο.
Ο Αμερικάνος κρύβεται πίσω από Τσίπρα και Χρυσή Αυγή
Η Χρυσή Αυγή είναι ένα ακραίο, ναζιστικό κόμμα. Όμως, δεν συμφωνώ με αυτό που έγινε στο Συμβούλιο της Ευρώπης και που προσβάλλει μισό εκατομμύριο Έλληνες. Το κόμμα εξελέγη με δημοκρατικές διαδικασίες.
Δεν έχουμε δει όμως τα χειρότερα με την Χρυσή Αυγή. Νομίζω ότι πίσω από την άνοδό της κρύβεται ο Αμερικανός. Και φοβάμαι ότι θα χυθεί αίμα. Και δεν φοβάμαι τόσο την αντίδραση του κόσμου που θα ξεχυθεί στους δρόμους, όσο αυτόν που θα εκμεταλλευθεί μετά αυτήν την κατάσταση. Φοβάμαι πιο πολύ τώρα τον Τσίπρα τον συστημικό που αποτελεί «καλό χαρτί» για τους Αμερικάνους. Κατάλαβα το παιχνίδι των Αμερικανών από το 1990. Από την μία είναι με την Τουρκία γιατί θέλουν τα παλαιοκοιτάσματα και τα νεοκοιτάσματά της και από την άλλη στηρίζουν Κόσσοβο, Αλβανία και Σκόπια. Άρα δεν έχω να περιμένω τίποτα απ’ αυτούς.
Υπάρχουν πατριώτες από όλα τα κόμματα που κάποια στιγμή πρέπει να συναντηθούν
Με τον κ. Ψωμιάδη έχουμε κοινή περπατησιά και ελάχιστες διαφορές στο λόγο μας. Όπως πολλά κοινά έχω με τον κ. Νικολόπουλο.
Για τις δημοσκοπήσεις
Οι δημοσκοπήσεις σπρώχνουν την ΝΔ να πιάνει υψηλά ποσοστά γιατί από πίσω από αυτές κρύβονται ο Βαρδινογιάννης, το MEGA που διαμορφώνει μια εικόνα. Πουθενά όμως δεν είδα να γίνεται αναφορά για το παιδάκι 30 ημερών που πέθανε από ασιτία, που θα έπρεπε να είναι πρώτο θέμα. Και οι αντιπαροχές που ζητούν είναι η ΑΤΕ, ο ΟΠΑΠ κλπ. Αλλά αυτά τα διεκδικεί και η παρέα της κ. Μέρκελ.
Για το σύστημα
Το σύστημα είναι απολύτως καθοδηγούμενο από τους ολιγάρχες στο εσωτερικό και από την τρόικα στο εξωτερικό. Άρα δεν έχω καμία ελπίδα.
Προτάσεις για να βγούμε από την κρίση
Μπορώ να βγω από το αδιέξοδο της κρίσης αν επενδύσω στο ελληνικό φιλότιμο. Μπορώ να γλυτώσω 2.5 δισ. ευρώ το χρόνο από παραγωγή σεντονιών από την Τουρκία. Όπως και άλλα 2.5 δισ ευρώ από την παραγωγή γενοσήμων φαρμάκων. Μπορεί όλα αυτά να τα παράγει ο στρατός. Να δουλέψουν οι Έλληνες υπό την εποπτεία της ΜΟΜΑ.
Ποτέ δεν ήμουν ακροδεξιός
Μου «φορτώσανε» αυτόν τον χαρακτηρισμό, ίσως γιατί πήρα κοντά μου τον Άδωνι τον Πλεύρη και τον Βορίδη. Και τώρα έγιναν αυτοί νεοφιλελεύθεροι και εγώ είμαι έξω από τη Βουλή. Έπρεπε για το σύστημα να είμαι ο κακός. Τώρα ο Τσίπρας θα προτιμούσε να είμαι εγώ μέσα. Τότε όμως με πολεμούσαν και βγήκε στα πράγματα η Χρυσή Αυγή. Όμως είναι καλό που η Χρυσή Αυγή είναι μέσα για να μάθει ο κόσμος ότι υπάρχει και το χειρότερο. Δεν με φοβίζει περισσότερο ο Τσίπρας από τον Σαμαρά που έχει παραδώσει πλήρως την εθνική μας κυριαρχία. Τι χειρότερο μπορεί να κάνει ο κ. Τσίπρας;
Για την υπόθεση Διαμαντόπουλου
Η γυναίκα του Διαμαντόπουλου είναι συνάδελφος –στο ίδιο υπουργικό γραφείο- με τον Παπασταύρου που είναι στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού αλλά και του Μιόνις που έχει καταθέσεις 550 δισ. ευρώ σε τράπεζα που νομικός της σύμβουλος είναι ο Παπασταύρου. Καταλαβαίνετε πως όλα είναι μια αλυσίδα. Έχει πολύ δουλειά ο κ. Πεπόνης.
Για το χτύπημα στο Mall
Το χτύπημα στο Mall το έκαναν αντίπαλοι του κ. Τσίπρα για να του κατεβάσουν τα ποσοστά. Αντιθέτως από αυτό το χτύπημα εξυπηρετείται ο κ. Σαμαράς. Και νομίζω ότι η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να ελέγξει την κατάσταση. Βλέπω φοβισμένο τον κ. Δένδια, από την στιγμή ειδικά που έκανε επίθεση στους δικαστές. Και οι βουλευτές φοβούνται να πάνε ακόμα και στο περίπτερο.
 Για ενδεχόμενο εκλογών
Δεν βλέπω άμεσα εκλογές. Εκτός απροόπτου. Το πιο πιθανό είναι να πάμε σε εκλογές μετά τις εκλογές στην Γερμανία. Αν κερδίσει η κ. Μέρκελ, θα είναι πολύ αυστηρή. Αν γίνει αυτό που έγινε στην Κάτω Σαξονία, τότε αλλάζουν οι συντελεστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...