Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Παμποντιακή Ομοσπονδία: Δεν συμφιλιωθήκαμε με τον Μπουτάρη!! Η Θεσσαλονίκη δεν βλαχοκρατείται αλλά ελληνοκρατείται!!




Βεντέτα δίχως τέλος φαίνεται πως άνοιξε με τους Ποντίους ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.


Μετά την κόντρα κορυφής για την παραχώρηση της πλατείας Αγίας Σοφίας και αφού πέρασε ικανό διάστημα για να "κλείσουν οι πληγές" ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης προσπάθησε να... έρθει πιο κοντά στον ποντιακό ελληνισμό της πόλης εγκαινιάζοντας εργαστήρια εκμάθησης της ποντιακής γλώσσας. Στη συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση των μαθημάτων ο κ. Μπουτάρης τόνισε ότι μετά την απαγόρευση της διοργάνωσης εκδήλωσης στην Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος οι δύο πλευρές είχαν συμφιλιωθεί.

Η απάντηση ήρθε χθες από τον πρόεδρο της ΠΟΕ, Γ. Παρχαρίδη: Ποτέ δεν υπήρξε συμφιλίωση λέει ο κ. Παρχαρίδης και προσθέτει "Κύριε Δήμαρχε, η συμφιλίωση δεν γίνεται με μονομερείς αναληθείς δηλώσεις αλλά αυτή πρέπει να στηρίζεται στην αλήθεια και μόνο στην αλήθεια και με την δήλωση μου προσπαθώ να κάνω ακριβώς αυτό χωρίς να έχω κάτι προσωπικό με τον κ. Δήμαρχο". Ο κ. Παρχαρίδης σε επιστολή του καλεί τον κ. Μπουτάρη σε διάλογο για τα ζητήματα που αφορούν τις δύο πλευρές. 

Διαβάστε ολόκληρη την απάντηση του προέδρου της ΠΟΕ, κ. Παρχαρίδη: 

Έχω διαβάσει τις δηλώσεις που έκανε ο κ. Μπουτάρης σχετικά με την Π.Ο.Ε. Επειδή η πλειονότητα των σχολίων του δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και την αλήθεια και για να αποφευχθεί η παραπλάνηση και η ψευδής πληροφόρηση του υπερήφανου λαού της Θεσσαλονίκης δηλώνω τα κάτωθι: 

Η αλήθεια είναι ότι η Π.Ο.Ε. επί 10 συνεχή χρόνια πραγματοποιεί ειρηνικά και με μεγάλη επιτυχία λαϊκή συγκέντρωση στην Πλατεία Αγίας Σοφίας και στην συνέχεια ειρηνική πορεία στο Τουρκικό Προξενείο, διεκδικώντας έτσι την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. 

Δυστυχώς ο κ. Δήμαρχος πραγματοποιώντας ένα μεγάλο ατόπημα αρνήθηκε την παραχώρηση της Πλατείας Αγίας Σοφίας και με την πράξη του αυτή ουσιαστικά αρνήθηκε το δικαίωμα στην μνήμη των 353.000 νεκρών μας. Στην συνέχεια λέει ότι ήθελε να κάνει μια ενωτική εκδήλωση των Ποντίων, δεν μας λέει από πού αντλεί ο ίδιος το δικαίωμα αυτό, εάν πιστεύει στην δημοκρατία πρέπει να ξέρει ότι η ενότητα δεν είναι 100% πουθενά, όπως δεν είναι στο κράτος, όπως δεν είναι στην Βουλή, όπως δεν είναι στους Δήμους, όπως δεν είναι στους διάφορους φορείς. 

Η Π.Ο.Ε. αποτελεί τον ενιαίο φορέα του Ποντιακού Ελληνισμού πανελλαδικά, συσπειρώνοντας ενεργά 410 πρωτοβάθμια ποντιακά σωματεία και αντανακλά τις επιθυμίες και την θέληση του 95% του ποντιακού ελληνισμού, άρα είχε και το δικαίωμα και την υποχρέωση να πραγματοποιήσει αυτή την συγκέντρωση. 

Πράγματι πήγα στο γραφείο του μετά από τηλεφωνική του πρόσκληση και μια εβδομάδα μετά από την μεγαλειώδη συγκέντρωση στην Πλατεία Αγίας Σοφίας . Στο γραφείο του με ζήτησε συγγνώμη, είπε ότι έφταιξε γιατί «Έκανε συνάντηση με τους άλλους, παρουσία 30 ατόμων»(υπάρχει σχετικό βίντεο)είπε ότι η Πλατεία θα είναι πάντα δική σας και θα δημιουργήσουμε ένα πάρκο Γενοκτονίας. Με ζήτησε να κάνουμε δήλωση, την οποία αρνήθηκα διότι τις ίδιες υποσχέσεις μου έδωσε και άλλες φορές και τις οποίες φυσικά δεν πραγματοποίησε. Του είπα ότι το θέμα θα συζητηθεί με το Δ.Σ της Π.Ο.Ε. και να στείλει ο ίδιος ο δήμαρχος μια επιστολή με αυτά τα οποία νομίζει. 

Δυστυχώς παρά τις επανειλημμένες ενοχλήσεις μου η επιστολή αυτή δεν ήρθε ακόμα. Θα πρέπει να πω ότι στο γραφείο του πήγα πρόθυμα παρότι ο ίδιος δεν ήρθε σε τρεις σημαντικές εκδηλώσεις που έγιναν στην πόλη της Θεσσαλονίκης για να κάνει χαιρετισμό: 

1) Στην Πλατεία Αγίας Σοφίας για την Εκδήλωση Μνήμης ενώπιον 10.000 πολιτών για να κάνει χαιρετισμό. 

2) Δεν ήρθε να κάνει χαιρετισμό στο Πανελλήνιο Καρδιολογικό Συνέδριο που για πρώτη φορά το έφερα στην Θεσσαλονίκη, με ότι συνεπάγεται οικονομικά λόγω της κρίσης παρουσία 3.000 καρδιολόγων από όλη την Ελλάδα. 

3) Δεν ήρθε στο 2ο Ελληνοτουρκικό Καρδιολογικό Συνέδριο που έγινε στην Θεσσαλονίκη και παρότι ο ίδιος εμφανίζεται ως ένθερμος υποστηρικτής της ελληνοτουρκικής φιλίας. 

Και για ποια συμφιλίωση μιλάει ο κ.Δήμαρχος όταν στις 25 Φεβρουαρίου στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει ο Γ.Γ. της Π.Ο.Ε. και Δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργιάδης με κατήγορο τον Δήμο για την αυθαίρετη κατάληψη της Πλατείας Αγίας Σοφίας. 

Κύριε Δήμαρχε, η συμφιλίωση δεν γίνεται με μονομερείς αναληθείς δηλώσεις αλλά αυτή πρέπει να στηρίζεται στην αλήθεια και μόνο στην αλήθεια και με την δήλωση μου προσπαθώ να κάνω ακριβώς αυτό χωρίς να έχω κάτι προσωπικό με τον κ. Δήμαρχο. 

Και επίσης κύριε Δήμαρχε, επειδή σας αρέσει να λέτε ότι η Θεσσαλονίκη βλαχοκρατείται, σας δηλώνω ότι η Θεσσαλονίκη ούτε βλαχοκρατείται ούτε ποντιοκρατείται, η Θεσσαλονίκη ελληνοκρατείται και γι’ αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο η παρουσία στο χώρο αυτόν των εναπομεινάντων από την Γενοκτονία προγόνων μας. Τέλος καλώ τον Δήμαρχο με μόνο στόχο την αποκατάσταση της αλήθειας σε δημόσια συζήτηση για τα θέματα που μας αφορούν . 

Γεώργιος Παρχαρίδης
Καθηγητής Ιατρικής
Πρόεδρος Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος 

planet-greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...