Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Γ.Καρατζαφέρης: Οι πολιτικές πρακτικές κατέστησαν το νησί από Εύβοια, σε Δύσβοια


Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Εύβοιας είχε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γεώργιος Καρατζαφέρης το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013, στο πλαίσιο επίσκεψης του στην Χαλκίδα. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης κατέθεσε ως ύστατη λύση για την χώρα - με δεδομένη την τωρινή αξία του ευρωπαϊκού νομίσματος - την επάνοδο σε εθνικό νόμισμα και την εφαρμογή Σεισάχθειας.Κύριο Θέμα συζήτησης, κατά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου και εκπροσώπων των Παραγωγικών Τάξεων του Νομού, με τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. αποτέλεσε το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Νομός Ευβοίας
και η Ευβοϊκή επιχειρηματική κοινότητα, μέσα στο γενικότερο πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί από την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Ελληνική επικράτεια.
Γ.Καρατζαφέρης: οι πολιτικές πρακτικές κατέστησαν το νησί από Εύβοια, σε Δύσβοια.
Γ.Καρατζαφέρης: οι πολιτικές πρακτικές κατέστησαν το νησί από Εύβοια, σε Δύσβοια.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Παναγιώτης Σίμωσης εξέθεσε στον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Νομός Ευβοίας και η τοπική επιχειρηματικότητα, όπως αυτά δημιουργήθηκαν εδώ και αρκετά χρόνια και όπως αυτά διαμορφώθηκαν με την σημερινή συγκυρία....

Τόνισε ότι ο Νομός της  Εύβοιας, από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, βρίσκεται σε πορεία αποβιομηχάνισης και στασιμότητας στην Οικονομία.

Οι επενδύσεις είναι ελάχιστες, λόγω των προβλημάτων από την έλλειψη καθορισμού χρήσεων γης, την έλλειψη οργανωμένων υποδοχέων για την βιομηχανία και τη βιοτεχνία και από την ανυπαρξία οδικού δικτύου, το οποίο είναι σε τόσο άθλια κατάσταση που αποτελεί την βασική αιτία θανατηφόρων ατυχημάτων, σοβαρό αντικίνητρο για την προσέλευση επισκεπτών την πλέον σοβαρή τροχοπέδη για την ανάπτυξη του τόπου.
Τοποθετούμενος για την γενικότερη οικονομική κατάσταση, που βιώνει η χώρα και η επιχειρηματικότητα, υποστήριξε ότι τα προβλήματα της νέας κατάστασης έχουν να κάνουν με το κλείσιμο, με την μείωση της πιστωτικής δραστηριότητας από τον τραπεζικό τομέα και με την συρρίκνωση του τζίρου στην αγορά, κατά συνέπεια θα πρέπει άμεσα να βρεθούν τρόποι να αποκατασταθεί η ρευστότητα και να ορθοποδήσει η επιχειρηματικότητα και η ιδιωτική πρωτοβουλία και κυρίως να στηριχτεί η μεσαία τάξη και η μικρομεσαία επιχείρηση.
Να δοθούν αναπτυξιακά κίνητρα για να ξανακινηθούν οι τροχοί ανάπτυξης, μέσα από ένα νέο και υγιές μοντέλο ανάπτυξης. Να ξαναστηθεί ο Πρωτογενής τομέας και να συνδεθεί με τον Δευτερογενή και Τριτογενή Τομέα, με τη χρήση νέων μεθόδων και τεχνολογιών.
Να υποστηριχτεί η εξωστρέφεια, ως βασικός μοχλός για τη βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας και της ανταγωνιστικότητας.
Το εμπορικό έλλειμμα της χώρας να μειωθεί μέσα από την διεύρυνση της εξαγωγικής βάσης, στοχεύοντας στην επαναπροσέγγιση των παραδοσιακών προορισμών και τη διείσδυση σε νέες αγορές, με προεξέχον τομέα αυτής της προσπάθειας, το τουριστικό μας προϊόν.
Χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου τόνισε ότι, η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση θα πραγματοποιηθεί με το νοικοκύρεμα του κράτους και με τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων – ιδιαίτερα δε των μικρομεσαίων – με τη διασφάλιση υψηλής προστιθέμενης αξίας που να είναι συμβατή με τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα.

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κος Γεώργιος Καρατζαφέρης άκουσε τους παρευρισκομένους και εξέθεσε τις απόψεις του τόσο για τα ειδικότερα προβλήματα του Νομού, όσο και για την γενικότερη οικονομική κατάσταση, που επικρατεί στην χώρα.
Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. ανέλυσε το ιστορικό της οικονομικής διαδρομής που εδραίωσε στη χώρα την οικονομική κρίση, υποστηρίζοντας πως η ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση, ενέτεινε το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας, ως χώρα που δεν είχε τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ένταξη αυτή. 
Επικεντρώθηκε κυρίως στην νομισματική πολιτική που απωλέσθη, στην δημοσιονομική πολιτική που ακολούθησε η χώρα και στις σοβαρές συνέπειες που επέφερε η λαθρομετανάστευση, στην απασχόληση και στην τεράστια απώλεια συναλλάγματος στο εξωτερικό.
Ο κος Γεώργιος Καρατζαφέρης εξέφρασε την άποψη πως με τιςτωρινές συνθήκες, με την δυναμική της χώρας μέσα στη σημερινή αξία του ευρώ και την ισχύουσα πολιτική φιλοσοφία και πρακτική, η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι όχι μόνο μη αναστρέψιμη, αλλά θα  εντείνει τα υπάρχουσα προβλήματα.
Θεωρώντας ότι εξαγωγική πολιτική σε αυτό το νομισματικοοικονομικό περιβάλλον δεν μπορεί να επιτύχει και ότι οι τυχόν αναπτυξιακές προσπάθειες είναι εκ των πραγμάτων καταδικασμένες, κατέθεσε ως ύστατη λύση για την χώρα - με δεδομένη την τωρινή αξία του ευρωπαϊκού νομίσματος - την επάνοδο σε εθνικό νόμισμα και την εφαρμογή Σεισάχθειας.
Τέλος λαμβάνοντας θέση για τα ιδιαίτερα προβλήματα της Εύβοιας, κατέθεσε τις απόψεις του αναλυτικά, τονίζοντας χαρακτηριστικά, ότι οι επί σειρά ετών πολιτικές πρακτικές της Πολιτείας,κατέστησαν το νησί από ευλογημένο τόπο, σε μια ασθενή τοπική κοινωνία, κατέστησαν το νησί από Εύβοια, σε Δύσβοια.

http://www.skeftomasteellhnika.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...