Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Ο Ερντογάν σκέπτεται την… Τουρκοζώνη, αντίπαλο της Ευρωζώνης



Tourkozoni-1-NAI
Ο μεγαλοϊδεατισμός των νεοσουλτάνων της Άγκυρας δεν έχει όρια. Προτάσεις για την ίδρυση της «Turkis Lira Zone» («TLzone»), αντίστοιχη με την «Ευρωζώνη», σκέπτονται στην Τουρκία των «μηδενικών προβλημάτων» και των «μηδέν αποτελεσμάτων». Προτείνεται η δημιουργία Νομισματικής Ένωσης στην ευρύτερη περιοχή, υπό την τουρκική λίρα φυσικά!

Στον χάρτη με τις χώρες όπου μπορούν να επεκταθούν περιλαμβάνεται η Κατεχόμενη Κύπρος, αλλά και η Θράκη (δεν ρωτάμε πώς θα το αντιμετωπίσει αυτό το ελληνικό ΥΠΕΞ, διότι σε τέτοιες περιπτώσεις συνηθίζεται μια δεξίωση ή ένα τουριστικό ταξιδάκι για τον υπουργό).
Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η χώρα του πρόκειται να ενταχθεί στην ευρωζώνη έως το 2023, αλλά εάν αυτό δεν συμβεί με τους τουρκικούς όρους και απαιτήσεις, τότε πολύ απλά η Άγκυρα θα προχωρήσει στη δημιουργία «νομισματικής ένωσης» με κοινό νόμισμα την τουρκική λίρα, η οποία θα δράσει ανταγωνιστικά στο ευρώ.
Ο Ρ. Τ. Ερντογάν υπογράμμισε πως «η εξασφάλιση της σταθερότητας στην Ευρώπη είναι πολύ σημαντικός παράγοντας ώστε να νιώσουν ασφάλεια οι ευρωπαϊκές κοινωνίες στην ένωση και το ευρώ». Στην «TLzone» μπορούν, είπαν, να συμμετάσχουν και ευρωπαϊκές χώρες που δεν επιθυμούν να ενταχθούν στην Ευρωζώνη.
Να πώς θα λύσουμε το πρόβλημά μας. Ο Μπουτάρης ίσως προτείνει να φύγουμε από το ευρώ και να μπούμε στην τουρκική λίρα, για να έρθουν Τούρκοι τουρίστες στην Θεσσαλονίκη (οι οποίοι έρχονται και φεύγουν συνήθως αυθημερόν, και τρώνε σάντουιτς που φέρνουν  από την Τουρκία).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...