Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

ΕΞΕΛΙΞΗ... ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ... Ο ΝΙΜΙΤΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ "ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΒΗΜΑ" ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ...




ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΕΜΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΤΩΝ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΠΟΥ ΑΝ ΠΟΥΝΕ ΝΑΙ, ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΥΓΚΑΤΑΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΕΧΕΙ
ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ "ΑΝΩ", "ΒΟΡΕΙΑ" ΚΛΠ... ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ, ΚΑΤΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ. ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ: 

«Σημαντικό βήμα» προς την κατεύθυνση εξεύρεσης λύσης στο ζήτημα της ονομασίας, χαρακτήρισε ο μεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, το Μνημόνιο Κατανόησης που η Ελλάδα πρότεινε στην ΠΓΔΜ για συνυπογραφή.

«Γνωρίζω ότι η κυβέρνηση στα Σκόπια το εξετάζει σοβαρά (σσ το Μνημόνιο Κατανόησης) και νομίζω ότι θα πρέπει να αφήσουμε τις δύο πλευρές να αναλύσουν προσεκτικά την εξέλιξη των γεγονότων και να δούμε πώς θα προχωρήσουν από εδώ και στο εξής. Για μένα, το πιο συνετό σε αυτό το στάδιο είναι να μη μιλάω σχετικά με το θέμα αυτό. Δεν προτίθεμαι να υπεισέλθω στα περαιτέρω. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι όταν μια κυβέρνηση προτείνει κάτι, πρέπει να περιμένουμε την απάντηση από την άλλη πλευρά και να δούμε αν κάτι τέτοιο αποτελεί τρόπο που μπορεί να οδηγήσει σε πρόοδο» πρόσθεσε ο κ.Νίμιτς, σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, με επιστολή του προς τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ, Νίκολα Πόποσκι, στις 3 Οκτωβρίου, πρότεινε την υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ Ελλάδος και ΠΓΔΜ, το οποίο θα θέσει το πλαίσιο και τις βασικές παραμέτρους για την οριστική επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.

Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ έχει αναφέρει ότι έχει ετοιμάσει την απάντηση της στο Μνημόνιο Κατανόησης που πρότεινε η Ελλάδα και θα την επιδώσει σύντομα στην ελληνική πλευρά.
Ο κ. Νίμιτς εξέφρασε την ελπίδα ότι σε μερικούς μήνες μπορεί να βρεθεί λύση στο θέμα του ονόματος, αν οι κυβερνήσεις της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας επιδείξουν την απαραίτητη βούληση.
Σχετικά με την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης (ΔΔΧ), για την υπόθεση της προσφυγής της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας, ο κ. Νίμιτς ανέφερε ότι κάθε απόφαση του ΔΔΧ πρέπει να λαμβάνεται υπόψην, όμως, όπως πρόσθεσε, η διαδικασία μεσολάβησης μεταξύ των δύο μερών (Ελλάδα και ΠΓΔΜ) για το θέμα του ονόματος, σύμφωνα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, απαιτεί διμερή διάλογο για την αναζήτηση πολιτικής λύσης στο ζήτημα αυτό.

Πηγη : www.onalert.gr 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...