Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Μητσοτάκης: "Θα κάνω την γκαντεμιά μου ταινία"


Διαβάστε τι λέει ο Κωστής Μητσοτάκης, ο Έλληνας ομογενής που ήταν ο μοναδικός κάτοικος ενός ισπανικού χωριού που δεν αγόρασε το λαχείο που "χάρισε" εκατομμύρια ευρώ





Την ιστορία του ταινία αποφάσισε να κάνει ο Κωστής Μητσοτάκης, ο μοναδικός κάτοικος του Σοντέτο, του μικρού ισπανικού χωριού, βορειοδυτικά της Βαρκελώνης, όπου κληρώθηκε ο πρώτος λαχνός του ισπανικού ΛΟΤΤΟ (El Gordo).
Ο Κωστής Μητσοτάκης, κινηματογραφιστής, φαίνεται πως έχει το όνομα αλλά και τη χάρη αφού όλοι οι 249 κάτοικοι κέρδισαν εκτός από αυτόν!
"Τώρα πλέον θα κινηματογραφήσω την ιστορία του χωριού και της ημέρας που κληρώθηκε το λαχείο. Δεν έχω σκεφτεί ακόμη αν θα υποδυθώ τον εαυτό μου. Σίγουρα όμως είμαι πλέον μέρος της ιστορίας του χωριού", αναφέρει στα "ΝΕΑ".
Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, ο λόγος που δεν πήρε κι αυτός έναν από τους 1800 λαχνούς στους οποίους είχε μοιραστεί ο αριθμός 58268 που έκανε εκατομμυριούχους όλους τους άλλους κατοίκους είναι οι κυρίες του συνεταιρισμού που πουλούσαν τους λαχνούς απλώς δεν πέρασαν από το σπίτι του.
Όπως αναφέρει, ζώντας οκτώ χρόνια στην Ισπανία είχε ξεχάσει την ιδιαιτερότητα του επωνύμου του αφού για τους Ισπανούς δε σημαίνει τίποτα. Όμως από χθες το ξαναθυμήθηκε για τα καλά αφού το τηλέφωνό του δε σταμάτησε να χτυπά.
"Με καλούσαν φίλοι από την Ελλάδα..Τόσα ελληνικά μαζεμένα δεν είχα μιλήσει αυτά τα χρόνια", λέει στην εφημερίδα.
"Κώστα δε πειράζει την άλλη φορά θα είσαι τυχερός", του λένε οι φίλοι του, χτυπώντας τον στην πλάτη και κερνώντας τον κρασί.
Και όντως, ο Κ. Μητσοτάκης δεν το βάζει κάτω και όπως λέει χάρη στα χρήματα που κέρδισαν οι υπόλοιποι κάτοικοι, μπόρεσε να πουλήσει ένα κτήμα που είχε, ενώ τώρα θα γυρίσει την γκαντεμιά του σε ταινία και μάλιστα με την υποστήριξη του δημάρχου!
"Μου είπε το "ναι" αμέσως. Ίσως να αισθάνθηκε και άσχημα που είμαι ο μοναδικός που δεν κέρδισα. Να λοιπόν και κάτι καλό που μου συνέβη", αναφέρει.
Ξενιτεύτηκε για μια αγάπη
Ο Κ. Μητσοτάκης έφτασε μέχρι την Ισπανία για χάρη μιας Ισπανίδας. Στο εν λόγω χωριό βρέθηκε το 2004 ενώ η σχέση του δεν τελεσφόρησε και τις ημέρες πριν από την κλήρωση ήταν απασχολημένος με το να μετατρέψει έναν αχυρώνα σε νέο του σπιτικό.
Ο ίδιος δηλώνει τυχερός στο "Έθνος", και δεν πιστεύει στις δεισιδαιμονίες, ούτε θεωρεί το όνομά του συνώνυμο της κακοτυχίας.
Η μακρινή συγγένεια με τον επίτιμο
Ο Κ. Μητσοτάκης κατάγεται από τα Χανιά αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα, όπως αναφέρει στο Έθνος.
"Ίσως έχουμε κάποια μακρινή σχέση με την έννοια πως όλοι οι Μητσοτάκηδες είναι συγγενείς", αναφέρει χαρακτηριστικά.
Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι του χωριού κερδίζοντας 722 εκ. ευρώ.
*Η φωτογραφία είναι από το "Έθνος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...