Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Το 2011 υπήρξε αναμφίβολα η Χρονιά της Γκάφας στο Twitter



Οι γκάφες στο Twitter ίσως οδηγήσουν τις διασημότητες σε μεγαλύτερη προσοχή
Μεγαλύτερη προσοχή αναμένεται να επιδείξουν οι διασημότητες μέσα στο 2012, αποφεύγοντας να εκφράζονται συνειρμικά στο Twitter, έχοντας δει πολλούς «συναδέλφους» τους να αντιμετωπίζουν τη δημόσια χλεύη, μετά από γκάφες που διέπραξαν στη δημοφιλή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Τελευταίο «θύμα» τέτοιας γκάφας είναι ο Αμερικανός οδηγός αγώνων NASCAR Κέισι Κέιν, που υποχρεώθηκε να ζητήσει δημόσια συγνώμη, ύστερα από άκομψα σχόλιά του στο Twitter γύρω από το δημόσιο θηλασμό μωρών.

Το 2011 υπήρξε αναμφίβολα η Χρονιά της Γκάφας στο Twitter, με το βουλευτή της Νέας Υόρκης Αντονι Ουίνερ να υποχρεώνεται σε παραίτηση λόγω άστοχου Twit, αλλά και τις ακούσιες αποκαλύψεις του ηθοποιού Αστον Κούτσερ και του κωμικού Γκίλμπερτ Γκότφριντ.

«Στα χρόνια μεταξύ 2008 και 2011 κανείς δεν ενδιαφερόταν για τα μηνύματα του Twitter. Τώρα, θα δείτε την άλλη όψη του νομίσματος, με την προσοχή του κοινού να κορυφώνεται και την αυτολογοκρισία να κυριαρχεί», λέει η ραδιοφωνική παραγωγός Κούπερ Λόρενς.

Ισως το μεγαλύτερο «αυτογκόλ» να πραγματοποιήθηκε από τον βουλευτή Ουίνερ. Ο επιφανής Δημοκρατικός βουλευτής αναγκάσθηκε να παραιτηθεί αφού αποκαλύφθηκε ότι έστειλε άσεμνη φωτογραφία σε φοιτήτρια. Αρχικά, ο Ουίνερ υποστήριξε ότι κάποιος είχε διεισδύσει στο λογαριασμό του στο Twitter, αν και εντέλει παραδέχθηκε την «πατρότητα» της επίμαχης φωτογραφίας, για να παραιτηθεί.

Αν και ο κωμικός Γκίλμπερτ Γκότφριντ δεν αντιμετώπισε το τέλος της σταδιοδρομίας του, αναγκάσθηκε να ακυρώσει επικερδή εμφάνιση, ύστερα από τα άστοχα σχόλιά του για το σεισμό και τσουνάμι της Ιαπωνίας το Μάρτιο του 2011. Σε ένα από τα μηνύματα, ο κωμικός έγραφε: «Η Ιαπωνία είναι πολύ προηγμένη. Οι Ιάπωνες δεν χρειάζεται καν να πάνε στην παραλία. Η παραλία έρχεται σε αυτούς». Το σχόλιό του αυτό, στοίχισε στον Γκότφριντ τον ιδιαίτερα επικερδή «ρόλο» της ομιλούσας πάπιας σε τηλεοπτική διαφήμιση.

Ο ηθοποιός Αστον Κούτσερ, ο λογαριασμός Twitter του οποίου έγινε ο πρώτος με 1 εκατομμύριο «ακολούθους», προκάλεσε τη δημόσια οργή όταν τάχθηκε υπέρ του παραιτηθέντος προπονητή της ομάδας φούτμπολ του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, Τζο Πατέρνο, που βρέθηκε στο επίκεντρο σκανδάλου συγκάλυψης σεξουαλικών κακοποιήσεων ανηλίκων.

Ο Κούτσερ αναγκάσθηκε να ζητήσει δημόσια συγνώμη, μέσω του προσωπικού του μπλογκ, ενώ δεσμεύθηκε να υποβάλει κάθε του μήνυμα στο Twitter για έγκριση από την εταιρία δημοσίων σχέσεων που αναλαμβάνει την προσωπική του προβολή.

Τέλος, η περίπτωση του οδηγού αγώνων Κέισι Κέιν αφορά την έκφραση προσωπικών απόψεων στο Twitter. Ο Κέιν είχε την ατυχή έμπνευση να σχολιάσει το δημόσιο θηλασμό βρέφους από γυναίκα σε πολυκατάστημα, εκφράζοντας την έγκρισή του στη δημόσια επίδειξη γυναικείων μαστών. Οι έντονες αντιδράσεις γυναικών στο σχόλιο του Κέιν ανάγκασαν τον πολυνίκη οδηγό να ζητήσει συγνώμη για τα άκομψα σχόλιά του.

kathimerini. με στοιχεία από Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...