Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Η προσπάθεια της Kia για ρεκόρ Γκίνες

Η προσπάθεια της Kia για ρεκόρ Γκίνες

Να επισημοποιηθεί το Optima Hybrid ως το υβριδικό με τη 

χαμηλότερη κατανάλωση

Το Kia Optima Hybrid θέλει να μπει στα ρεκόρ Guinness ως το υβριδικό όχημα με τη χαμηλότερη κατανάλωση. Γι αυτό θα διασχίσει 48 πολιτείες των Η.Π.Α.

Στις 26 Αυγούστου, δύο έμπειροι αυτοκινητιστές, οι Wayne Gerdes και Chris Bernius ξεκίνησαν ένα επικό ταξίδι, σκοπός του οποίου είναι να αναδείξουν το εργοστασιακών προδιαγραφών Kia Optima Hybrid ως το υβριδικό μοντέλο βενζίνης με τη χαμηλότερη κατανάλωση. Η εκκίνηση της προσπάθειάς τους να θέσουν νέο ρεκόρ Guiness δόθηκε από το εργοστάσιο της κορεάτικης φίρμας στο West Point της Τζόρτζια. Ακολουθώντας τη φορά της κίνησης των δεικτών του ρολογιού, μέσα σε 16 ημέρες θα διασχίσουν 48 πολιτείες των Η.Π.Α., σε ένα συνολικό ταξίδι 12.870 χλμ. (8.000 μιλίων). Αν όλα πάνε καλά, ο τερματισμός θα γίνει στη Νότια Καρολίνα στις 10 Σεπτεμβρίου.



Το αυτοκίνητο

Το αυτοκίνητο που έχει ξεκινήσει το ταξίδι δε φέρει αλλαγές σε σχέση με την έκδοση παραγωγής που διατίθεται προς πώληση. Κάτω από το καπό του βρίσκεται ένα μηχανικό σύνολο βενζίνης 2,4 λτ., το οποίο συνεργάζεται με ένα μοτέρ βενζίνης. Το υβριδικό σύστημα έχει ως αποτέλεσμα δυναμικές επιδόσεις και μεγάλη οικονομία καυσίμου. Ενδεικτικά αναφέρεται πως η επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα επιτυγχάνεται σε 9,2 δλ., η τελική ταχύτητα είναι της τάξης των 195 χλμ./ώρα, ενώ οι απαιτήσεις σε βενζίνη είναι μειωμένες κατά 40,7% σε σχέση με τις αντίστοιχες του συμβατικού Kia Optima EX. Το υβριδικό Optima θα πωλείται στις Η.Π.Α. από τα τέλη της χρονιάς με τιμή εκκίνησης τα 26.500 δολάρια. Από το 2012 θα διατίθεται σε κάποιες από τις ευρωπαϊκές αγορές με μικρότερο κινητήρα βενζίνης 2 λτ.





Πηγή: autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...