Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Τη δεύτερη θέση στον κατάλογο με τους ευτυχέστερους πολίτες της Ευρώπης καταλαμβάνουν οι Έλληνες


Παρά τα προβλήματα της χώρας, έρευνα κατέταξε τους Έλληνες στη δεύτερη θέση... ευτυχίας! Πρώτοι
 οι Δανοί, σε ποσοστό 96% και ακολουθούν οι Έλληνες με ποσοστό 80%, οι Ιταλοί με 79%, οι Γάλλοι με 77%, οι Ολλανδοί και οι Βρετανοί με 72%, οι Ελβετοί με 71%, οι Ισπανοί με 68%, οι Αυστριακοί με 63%.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε πολίτες από 13 χώρες της Ευρώπης: Δανία, Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελβετία, Ισπανία, Αυστρία, Τουρκία, Γερμανία, Πολωνία και Ρωσία.
Το 1/3 των Ευρωπαίων είναι ικανοποιημένοι με τη ζωή τους, παρά την οικονομική κρίση και τις ανησυχίες τους για το μέλλον της οικονομίας και του ευρώ. Η έρευνα κατέδειξε πως οι γυναίκες είναι περισσότερο ευτυχισμένες από τους άντρες, όπως και πως όσοι ζουν στην ύπαιθρο είναι πιο ικανοποιημένοι από τη ζωή τους απ' ότι όσοι ζουν στις πόλεις. Ακόμα, περισσότερο ευτυχισμένοι είναι όσοι έχουν ταίρι και όσοι... έχουν περισσότερα χρήματα.
Επίσης, θετικό κρίνεται από τους ερευνητές το γεγονός ότι η νέα γενιά στην Ευρώπη είναι αυτή που δηλώνει σε μεγάλο ποσοστό ευτυχισμένη και, παρά τις συνθήκες κρίσης στις οποίες διαβιεί, ατενίζει με ελπίδα και αισιοδοξία το μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...