Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

8,7 εκατομμύρια είδη κατοικούν στη Γη

Ξέρατε ότι μοιραζόμαστε τον πλανήτη μας με 8,7 εκατομμύρια είδη του ζωικο
ύ και φυτικού βασιλείου; Σας φαίνονται πολλά; Κι όμως τόσα μέτρησαν επιστήμονες σε νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε σε επιστημονικό περιοδικό. Διαβάστε αναλυτικά.



Περί τα 8,7 εκατομμύρια είδη αριθμούν συνολικά το ζωικό και φυτικό βασίλειο, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό PLoS Biology.
Οι επιστήμονες κατέληξαν στον συγκεκριμένο αριθμό, αφού μελέτησαν τις σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ των «κλαδιών» και των«φύλλων» του «οικογενειακού δέντρου της ζωής» στον πλανήτη.

Επισημαίνουν πάντως ότι ο συγκεκριμένος αριθμός έχει υπολογιστεί κατά προσέγγιση, καθώς ο ακριβής εντοπισμός και η κατηγοριοποίηση του συνόλου της πανίδας και χλωρίδας που κατοικεί τον πλανήτη Γη θα απαιτούσε περισσότερα από 1.000 χρόνια!

Η συντριπτική πλειοψηφία των ειδών που μετρήθηκαν ανήκει στην πανίδα, με τους μύκητες, τα φυτά, τα πρωτόζωα (γένη μονοκύτταρων οργανισμών) και την άλγη και άλλους μικροοργανισμούς να ακολουθούν, ενώ στον υπολογισμό δεν συμπεριλαμβάνονται βακτήρια και αντίστοιχοι οργανισμοί.

Όπως ανέφεραν οι επιστήμονες «είναι πραγματικά εντυπωσιακός ο αριθμός των ειδών με τα οποία μοιραζόμαστε τον πλανήτη, ενώ την ίδια στιγμή μεταλλάσουμε το φυσικό τοπίο με τόσο ταχύ ρυθμό που αγνοούμε τον αντίκτυπό μας στη ζωή».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...