Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Συνέντευξη Γ. Παπανδρέου στο Businessweek “Ίσως πιούμε ένα ποτήρι κρασί, μετά από χρόνια, με τον Σαμαρά και δούμε πώς πήγε η Ελλάδα…”

Μια σκηνή από το μέλλον – μακρινό ή κοντινό δεν το γνωρίζει κανείς – σε σχέση με τον ίδιο και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας περιέγραψε
ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο περιοδικό Businessweek, η οποία δημοσιεύεται αναλυτικά στην εφημερίδα “Κεφάλαιο” που κυκλοφορεί το Σάββατο.

“Έχουμε μια μακρά προσωπική σχέση. Βεβαίως, θεωρώ ότι στην πολιτική κανείς είναι ορθό να διαχωρίζει τη θεσμική με την προσωπική σχέση...

Κάποτε, ύστερα από καμιά δεκαετία ίσως, μπορεί να καθίσουμε μαζί να πιούμε ένα ποτήρι κρασί και, αναπολώντας το παρελθόν, να πούμε: «Ας κρίνουμε τώρα πώς έχουν πάει τα πράγματα στην Ελλάδα”, ανέφερε χαρακτηριστικά όταν ρωτήθηκε για τη γνωριμία του με τον Αντώνη Σαμαρά από τον Matthew Winkler, αρχισυντάκτη του Businessweek.

O ίδιος εκτίμησε ότι η πορεία της Ελλάδας με την δραχμή είχε πολλά σκαμπανεβάσματα – “έμοιαζε με λούνα παρκ” είπε χαρακτηριστικά – και τόνισε ότι την τελευταία δεκαετία με το ευρώ η χώρα γνώρισε σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Ο κ. Παπανδρέου εκτίμησε ότι “δεν έχουμε να κάνουμε με την επαύριο μιας καταστροφής, αλλά προσπαθούμε να μεταβούμε σε έναν πολύ-πολύ διαφορετικό κόσμο, όπου πρέπει να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί”.

Περιέγραψε δε ως πρώτες προτεραιότητες της πολιτικής του την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος και την προώθηση της προοπτικής ανάπτυξης μέσω της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.

O πρωθυπουργός απηύθυνε, επίσης, κάλεσμα στους επενδυτές να έλθουν στην χώρα μας, ενώ στην ερώτηση για το πώς θα ήθελε να τον θυμάται ο κόσμος απάντησε λέγοντας “αυτό που θα ήθελα να δω είναι ότι έχω συνεισφέρει στο κοινό καλό της χώρας μας και στη συνειδητοποίηση των δυνατοτήτων της – γιατί έχουμε μεγάλες δυνατότητες. Πραγματικά, πιστεύω στην Ελλάδα και θέλω να δω ότι έχουμε απελευθερώσει όλο το δυναμικό που διαθέτει η χώρα”... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...