Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Παγωτό χωρίς ενοχές


Διατροφικός οδηγός για να μην στερηθείτε την αγαπημένη σας γεύση

Από όλα τα παρεξηγημένα τρόφιμα, το παγωτό φιγουράρει πρώτο στη λίστα, αφού και θρεπτικά συστατικά περιέχει και πλην ελαχίστων εξαιρέσεων είναι πολύ πιο φτωχό σε θερμίδες από άλλα σύνθετα γλυκίσματα.

Αν βάλετε στην άκρη τα παρφέ παγωτά, που φτιάχνονται με αβγά και κρέμα γάλακτος, τα πλούσια σιρόπια, τα βουνά της σαντιγί και τους ξηρούς καρπούς, το απλό παγωτό ξυλάκι ή χωνάκι, μόνο παχυντικό δεν μπορεί να θεωρηθεί, αφού δίνει αν μερίδα από 180 έως 220 θερμίδες. Όπως δημοσιεύει το περιοδικό «Glam» του Τύπου της Κυριακής, αυτές οι θερμίδες είναι αποτελούμενες από σάκχαρα, που δίνουν ενέργεια, και με ψηλό περιεχόμενο σε ασβέστιο, πολύτιμο σε κάθε γυναίκα για τη διατήρηση του σκελετού της γερού ως το κόκαλο!

Πιο διαιτητικά είναι τα ξυλάκια βανίλιας και σοκολάτας χωρίς επικάλυψη σοκολάτας, το παγωτό μηχανής που φτιάχνεται από αποβουτυρωμένο γάλα, και φυσικά οι γρανίτες φρούτων και τα σορμπέ, τα οποία δεν περιέχουν καθόλου λιπαρά. Αποφύγετε ό,τι έχει σοκολατένια επικάλυψη, ό,τι περιέχει διπλό στρώμα σιροπιού και ό, τι είναι γαρνιρισμένο με κομμάτια καραμέλας, μπισκότου και ξηρούς καρπούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...