Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Κίνδυνος επιστροφής στην εσωστρέφεια για την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τα ταξί


Αθήνα: Η εκρηκτική κατάσταση που δημιουργεί η πραγματική απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξιτζήδων, σε συνδυασμό με τη διαμάχη Ρέππα - Ραγκούση, ενέχει τον κίνδυνο να επαναφέρει με ένταση στο προσκήνιο το προ του ανασχηματισμού κλίμα.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα Σαββατοκύριακο
, με τις δημοσκοπήσεις να καταγράφουν συνεχή συρρίκνωση της εκλογικής απήχησης του ΠΑΣΟΚ, τα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του κόμματος οδηγούν στην εκτίμηση ότι η εσωστρέφεια επιστρέφει και παράλληλα δίνουν στην προσπάθεια που καταβάλλουν διεθνώς ο Γιώργος Παπανδρέου και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης της χώρας, χαρακτήρα μιας εντελώς ξεκομμένης πρωτοβουλίας, η οποία ενδεχομένως αφορά άλλη χώρα, αλλά όχι την Ελλάδα.

Το σκηνικό συμπληρώνουν τα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, η οποία πλέον μοιάζει αδύναμη να λειτουργήσει συντεταγμένα. Μια κρίσιμη επιλογή -η παραπομπή δύο πρώην υπουργών της ΝΔ για το σκάνδαλο της Siemens- απορρίφθηκε με ψήφους των βουλευτών του κόμματος.

Μία ημέρα πριν, ομάδα 21 βουλευτών, στον πυρήνα της οποίας υπάρχει ο βασικός άξονας των 16 βουλευτών που απαιτούσαν από τον Γιώργο Παπανδρέου άμεση σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ζήτησε από τον υπουργό Υποδομών να παρουσιαστεί ενώπιον του ΚΤΕ Υποδομών, ώστε να απολογηθεί για την κρίση με τους ταξιτζήδες - κίνηση με σαφή πολιτικά κριτήρια.

Η προσεκτική παρατήρηση αυτών των γεγονότων, με κορυφαία ασφαλώς τη δημόσια αντιπαράθεση του νυν και του πρώην υπουργών Υποδομών Γιάννη Ραγκούση και Δημήτρη Ρέππα, με αφορμή την απόφαση του πρώτου να ανοίξει εντελώς το επάγγελμα του ταξιτζή, δίνει μια εικόνα διόλου κολακευτική για την κυβέρνηση.

Πηγή: news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...